SD-kort med 128 gigabyte kapasitet

SD-kort med 128 gigabyte kapasitet

Lexars nye 133x SDXC-minnekort dobler kapasiteten i forhold til dagens 64 gigabyte SDXC-kort.

Tidligere denne måneden annonserte Lexar Media det første 128 gigabyte SDXC sikre digitale minnekortet, som vil hjelpe for eksempel digitalkameraer med å raskt lagre mer video og bilder.

LES OGSÅ:

Raskere CompactFlash

SD-kort er flyttbar media som kan stikkes inn i forskjellige enheter for å lagre bilder, video eller annen data. SD-kort brukes vanligvis til datalagring i smarttelefoner, digitalkameraer, videokameraer, navigasjonssystemer, bærbare spillkonsoller og bærbare datamaskiner.

SD-standarden

SDXC er den nyeste SD-spesifikasjonen, og har en teoretisk lagringskapasitet på opptil to terabyte, med dataoverføringshastigheter på 104 megabyte i sekundet.

Mange enheter bruker fremdeles minnekort-lesere basert på de eldre SD- og SDCH-spesifikasjonene, som støtter lagringskapasitet på opptil 32 gigabyte. SD Association, organisasjonen som definerer SD-standardene, skriver på sine nettsider at både SDXC-minnekort og SDXC-enheter har begynt å bli tilgjengelig i forbrukermarkedet.

LES OGSÅ:

TEST: Canon S95 mot Panasonic LX5 - Proffenes lommekameraer

Lexar Professional 133x SDXC-kort er et bevis på dette. Kortet støtter overføringshastigheter på rundt 20 megabyte i sekundet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kortet er ment for profesjonelle bilde- og filmfotografer som trenger plass til å lagre bilder og video i høy oppløsning, skriver Lexar.

Kortet kommer på markedet i første kvartal i år, og koster den nette sum av 700 dollar (ca. 4000 kroner).

Foto/video