Se dagens teknologi i HPs fremtidshjem

Se dagens teknologi i HPs fremtidshjem

Vi har besøkt HPs fremtidshjem, som har digital teknologi for 75 000 dollar, alt tilgjengelig i dag.

CUPERTINO, California: PC World har tatt en titt innenfor veggene i HP SmartHome, som representerer HPs visjon om det fullkomne digitale hjem.

Huset har digitalt utstyr for 75 000 dollar (over 430 000 kroner). For en teknologiinteressert er det mye å se – og fikle med. Spesielt med tanke på at alt faktisk er å få kjøpt i butikkene i dag.

Godt bevoktet

I Cupertino sør for San Francisco står det et hus der hoveddøren ikke kan stå åpen i mer enn 45 sekunder. Hvis det skjer, kommer det automatisk vektere styrtende til.

Vi snakker for ordens skyld ikke om guvernør Schwarzeneggers private villa eller Hugh Hefners Playboy-gods, men om HPs SmartHome.

Huset er så tettpakket med elektronikk at HP har funnet det påkrevd med en avansert alarmløsning der vaktfolkene raskt kan komme til stede.

Alt fås kjøpt i dag

Huset rommer ikke futuristiske roboter eller eksperimentelle datamaskiner. Alt som er å finne i huset, fås kjøpt i vanlige elektronikkbutikker i dag – selv om ikke alt er tilgjengelig i Europa.

>> Se bildeserie fra HP SmartHome >>

Huset ble opprinnelig bygd i Las Vegas i nabostaten Nevada. Deretter ble det bokstavelig talt delt i to og sendt av gårde til California, hvor det i dag står på parkeringsplassen på HPs eiendom i Cupertino.

Dit har HP invitert besøkende til fremtidshjemmet siden juli 2007. Så langt har det dreid seg om mellom 140 og 160 arrangementer hvert kvartal.

(Artikkel og bilder: Benjamin Steengaard Rasmussen, PC World Danmark. Oversatt til norsk og og bearbeidet av Toralv Østvang, PC World Norge.)

Foto/video