Se de ekte bildene fra OL-åpningen

Se de ekte bildene fra OL-åpningen

Kineserne ville ha det perfekt, og jukset med datagrafikk under OLs åpningsseremoni. Se hvordan det virkelig så ut her.

Åpningsshowet sist fredag tok pusten fra en hel verden, og man satt og tenkte "Er dette virkelig mulig?". Og nei, det viser seg nå at ikke alt du så virkelig var mulig. Noe var falskt.

På et tidspunkt i åpningsseremonien fyrte kineserne av en rekke raketter som dannet fotavtrykk på vei oppover mot OL-arenaen.

Denne sekvensen ble filmet av et helikopter, og servert tv-seerne rundt om i verden. Det var i alle fall det som tilsynelatende skjedde, men Dagbladet.no melder nå at det hele var juks.

LES OGSÅ: Big Brother eller Panda Po?

Avisa Beijing Shibao kan nemlig avsløre at "helikopter" -sekvensen har vært i produksjon i nesten et år, og at det hele var datagrafikk, og ikke kamerateknikk.

Fyrverkeriet ble skutt opp, men det tv-seerne så var altså ikke det som virkelig foregikk, heller en animasjon som skulle etterlikne det virkelige showet. Å filme det hele direkte ville være umulig, mente arrangørene.

LES OGSÅ: Søkegigantene mot nettsensur

- Det ble litt lysere enn det faktiske fyrverkeriet. Men de fleste blant publikum trodde det ble filmet live, så vi oppnådde det vi ville, sier en tilsynelatende fornøyd Gao til Beijing Shibao ifølge Dabladet.no.

Hvordan fyrverkeriet så ut på tv kan du se på Dagbladet.no. Hvordan det virkelig så ut kan du se i videoen under.

Les om:

Foto/video