Se film gratis på iPhone med Voddler

Se film gratis på iPhone med Voddler

Den svenske filmtjenesten har lansert en iPhone-app som lar deg se filmer og tv-serier rett på telefonen.

Voddler er en svensk tjeneste for streaming av film og tv-serier som ble lansert i Norge i fjor. Med et eget program på pc-en eller Mac-en kan du enkelt streame filmer over nettet, både gratis og mot betaling. Gratisfilmene er reklamefinansierte, og som på kino vises reklamen før filmen starter.

Men nå kan du altså se filmer fra Voddler rett på din iPhone eller iPod touch. Voddler sendte appen til Apple for godkjenning for omlag tre måneder siden, og nå har den endelig sluppet gjennom nåløyet. Den nye appen fungerer forsåvidt på iPad også, men bare i iPhone-størrelse.

Starter med gratisfilm

Filmene du kan se på mobilen kommer fra Voddlers katalog, som inneholder nærmere fire tusen titler. Hele katalogen skal etter hvert gjøres tilgjengelig for mobilvisning, og det aktiveres rundt 50 titler hver dag, skriver Voddler i en pressemelding.

Selve appen er gratis å laste ned. Til å begynne med er det bare mulig å se gratistitlene i filmtjenesten. Til tross for at iPhone-appen viser betaltitlene, kan ikke disse kjøpes direkte fra mobilten. Årsaken til dette er Apples krav om 30 prosent av fortjenesten på kjøp/salg av innhold i apper, får Macworld.no opplyst fra kommunikasjonsansvarlig i Voddler, Anders Sjöman.

- Det vil ta knekken på virksomheten vår, sier Sjöman og tilføyer: - Vi vet at vi ikke er den eneste filmtjenesten som har dette problemet, og vi håper at det blir endret i fremtiden.

Sjöman sier imidlertid at cirka 80 prosent av katalogen består av gratistitler. En rask titt på Voddler i nettleseren og i appen avslører imidlertid at de aller nyeste og hotteste filmene koster penger, men det finnes selvsagt en del unntak.

LES OGSÅ:

Snart film på norske iTunes Store?

Bra, men har mer å gå på

Voddler-filmene kan streames både via mobile og trådløse nettverk. Pass på bruken av datatrafikk om du velger å se filmene over mobilnettet.

Selve streamingen ser ut til å fungere greit - videokvaliteten er ikke krystallklar, men denne kan også påvirkes av hva slags nettforbindelse man sitter på. Utvalget er i skrivende stund ikke så mye å skryte av, men som nevnt har Voddler lovet at dette vil bedre seg.

Det er mulig å skru på både norske, svenske, danske og finske undertekster. Kjekt. Det samme er muligheten til å gjenoppta avspillingen av en film dersom du har gått ut av den, både i mobilappen og på datamaskinen.

Appen har også sosiale funksjoner for å opprette spillelister og dele filmtips med andre.

Utvider til andre plattformer

Voddler sier for øvrig at en dedikert iPad-versjon av appen er under utvikling. Selskapet opplyser også at de har planer om å lansere tilsvarende apper for smarttelefoner og nettbrett med andre operativsystem, som Android og Symbian.

Du kan laste ned Voddler for iPhone og iPod touch gratis fra App Store her.

Les om:

Foto/video