Se hvordan Google TV skal fungere

Se hvordan Google TV skal fungere

Applikasjoner på tv-en kan snu opp ned på kveldskosen.

Logitech skal denne uken legge frem sine Google TV-bokser.

Men Google klarte ikke å holde seg, og la nylig ut en rekke detaljer om sin nye plattform på google.com/tv.

Nettleser på tv-en

Google TV er som kjent en modifisert utgave av operativsystemet Android, og skal i første omgang kjøres innebygd i Sony-tv-er og på Logitech-bokser.

Brukergrensesnittet er nå lagt frem, men byr ikke på de helt store overraskelsene.

Søk er naturlig nok en stor del av opplevelsen ifølge Google, og de reklamerer med "search your television". Ettersom Android støtter Flash, og Google TV inneholder en Chrome-nettleser, kan man se det aller meste på tv-skjermen som du i dag ser på pc-skjerm.

Dette spiller også Logitech på når de lanserer sine Google TV-bokser. De mener tv-en din er i ferd med å bli ensom, og sjalu på pc-en din.

Mange samarbeidspartnere

Google håper de fleste vil velge å lage egne applikasjoner av tjenestene sine, slik at de blir enklere å bruke.

Allerede har Netflix, Twitter, CNBC, Pandora, Napster, NBA Game Time og Amazon Video On Demand utviklet sine applikasjoner. Dessverre er mange av disse tjenestene ikke tilgjengelige i Norge ennå. Google skriver at utviklere kan begynne å rulle ut Google TV-applikasjoner i begynnelsen av neste år.

I tillegg kommer systemet med applikasjoner for blant annet bildefremvisning. Google sier ennå ikke noe om muligheten for å spille innhold man selv har lagret, for eksempel video og musikk på NAS-disker. Som fjernkontroll kan du bruke mobilen din, slik man i dag kan styre pc-en med applikasjoner som Gmote, og styrer mediesenter-programvare med for eksempel Boxee-fjernkontroller.

Mer om alt dette kan du lese hos Google. Her er en video de har laget for å gjøre forbrukerne begeistret:

Les om:

Foto/video