Se Instagram-bilder på Mac-en

Se Instagram-bilder på Mac-en

Bla gjennom bildestrømmen med Carousel.

Instagram er en populær app til iPhone som lar deg ta bilder, legge på filtere og dele dem med dine venner. I tillegg til en ganske enkel, men morsom fotoredigerings-bit, finnes også sosiale funksjoner for å like og kommentere bilder.

Instagram har blitt en suksess, men tjenesten er ikke tilgjengelig på noen andre plattformer enn iPhone. Det er mulig å dele bilder på Facebook, Twitter, Flickr og så videre, men dette fungerer ikke som noen inngangsport i et sosialt nettsamfunn utenfor appen. Det betyr ikke at det er umulig.

Etter å ha publisert API-et til bildetjenesten, har flere utviklere lansert applikasjoner og nettsteder basert på Instagram. Sistemann ut i rekken er Carousel, en Mac-basert Instagram-klient fra Mobelux.

Kan ikke laste opp bildene

Det elegante programmet gir deg muligheten til å bla gjennom både dine egne og venners bilder, like og kommentere bildene og bla gjennom brukerprofiler og følge og avfølge brukere. Å dobbeltklikke (eller trykke på mellomromstasten) på et bilde vil åpne bildet i en større versjon. Når du ser bilder du liker, kan du bruke dra-og-slipp-metoden fra Carousel til skrivebordet for å lagre dem på harddisken.

Å laste opp bilder til Instagram-kontoen din er ikke mulig. Om dette kommer i fremtidige versjoner, er avhengig av at Instagram åpner for dette i sine utviklerverktøy.

Carousel har en håndfull tastatursnarveier (trykk på L for å like et bilde, eller C for å kommentere), og er dermed brukervennlig med såvel tastatur som mus. Du kan dessuten konfigurere hvor ofte Carousel skal sjekke for nye bilder. I tillegg kan appen kan vise Growl-meldinger eller varsle deg via Dock-ikonet når nye bilder renner inn.

Programmet kommer for øvrig med fire ulike temaer, dersom standardutseendet ikke skulle falle i smak.

Carousel krever Mac OS X 10.6 eller senere. Programmet koster for øyeblikket 5 dollar (cirka 30 kroner), men ifølge utvikleren Mobelux er den nåværende prisen et introduksjonstilbud. Appen kan prøves gratis i 15 dager her.

Les om:

Foto/video