Se tv hvor som helst

Se tv hvor som helst

AGENTURET: Med Slingbox, internettilgang og en pc eller mobiltelefon kan du se norsk tv hvor som helst i verden.

For alle som vil ha tilgang på norske tv-kanaler også utenfor landet kan Slingbox fra Slingmedia være løsningen. Slingbox benytter såkalt placeshifting-teknologi. Det innebærer å koble enheten til en dekoder eller en annen videokilde du vil streame innhold fra. Deretter kan man tune inn og se video fra hjemme i stua hvor som helst i verden, såfremt man har tilgang på internett-tilkobling.

Slingbox leveres i tre versjoner, som alle støtter kabel, satellitt, harddiskopptaker og dvd. Slingbox Pro er toppmodellen og støtter hd-video og inntil fire videokilder samtidig. Slingbox Solo støtter også hd, men bare en kilde av gangen. Slingbox AV støtter ikke hd-video og bare en kilde. Programvaren Slingplayer, som blant annet inneholder en virtuell fjernkontroll, installeres på en pc eller Mac, på en Iphone eller smarttelefoner med Android, Symbian eller Microsoft Mobile.

I tillegg kommer løsningen Slingcatcher, som kan brukes frittstående eller sammen med Slingbox. Istedenfor å ta med pc-en kan man bruke Slingcatcheren til å sende signalene videre til tv-en på hotellrommet eller hytta. Enheten gjør det også mulig å streame Youtube-videoer til tv-en.

Rask installasjon

I Norge er det EET som distribuerer produktene til Slingmedia. Distributøren fikk agenturet på kjøpet da de kjøpte den danske distributøren Novendo tidlig i 2009.

- Men det er først i år at vi har begynt å fokusere virkelig på det. Produktet er hele tiden under utvikling, og flere spennende produkter er på vei, sier produktansvarlig Bengt Boquist i EET.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Det som er spesielt er at produktet i seg selv er så unikt og veldig enkelt. Så lenge du har internettilgang og pc, en Slingcatcher eller en mobiltelefon kan du se det innholdet som du betaler for hjemme hvor som helst i verden.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Som jeg ser det burde det behovet være der for de fleste, men de som bruker Slingbox i dag er nok først og fremst innovatørene og andre som har vært tidlig ute. Utfordringen er å forklare konseptet til forbrukerne, men Slingbox har har jobbet mye med å gjøre installasjonen så enkel som mulig. Målet er å være oppe og se tv-programmer via Slingbox-en i løpet av 30 minutter.

Ingen rene konkurrenter

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Det finnes flere ulike produsenter som jobber med liknende løsninger, men ingen som konkurrerer hundre prosent. Dette åpner på en måte et nytt marked. Alle har jo en settop-boks, og dette er en løsning for å få tilgang på innholdet man betaler for hjemme et annet sted, på en lovlig måte.

- Hvordan markedsføres produktet?
- I dag markedsfører vi dette normalt via vår web og via annonsering, men jobber også med markedsføring via de partnerne som ønsker å jobbe med produktene.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Retailere og nettbutikker er vel først og fremst som ligger nærmest markedet, men det kan jo også være interessant for businessforhandlere. Bredbåndsaktører er jo også ytterst interessante å komme i kontakt med ettersom dette er tilknyttet internett og bredbånd.

Også for bedrifter

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Produktet henvender seg først og fremst til privatmarkedet, og spesielt brukere som kanskje reiser mye, enten i forbindelse med jobb eller til hytta eller en eiendom utenfor Norge. Men det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke Slingbox i forretningssammenheng.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Vi regner med å omsette for cirka tre til fire millioner i Sling-produkter i år, og salget er i sterk vekst. Dette er noe vi vil satse på fremover.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Markedsstøtte avhenger litt av hva man ønsker å gjøre. Vi samarbeider med Sling om markedsføring, og kan også kjøre kampanjer med spesialprising, men forhandlerne må selvfølgelig gi litt for å få litt. Ettersom det er så lite konkurranse er det også mulig å ha gode marginer på disse produktene.

Les om: