Se video i papirmagasin

Se video i papirmagasin

Entertainment Weekly er først ute med videosnutt i papirmedium.

Utrolig, men sant: Nå kommer det videoreklamer i papirmgasiner. En liten skjerm bygget inn i en reklameside av papp i magasinet Entertainment Weekly inneholder videoreklame for Pepsi Max og trailere fra tv-nettverket CBS. Utgavene med videoreklamer distribueres i Los Angeles og New York.

Det er også høyttalere i løsningen.

- Dette er en ekstraordinær måte å forfriske hvordan vi interaktivt kommuniserer med konsumentene, sier Pepsis markedsføringssjef Frank Cooper til BBC.

Som syngende bursdagskort

Teknologien som brukes aktiviseres når siden åpnes. Den beskrives som noe lignende det som brukes i bursdagskort med inkludert bursdagssang.

Småskjermene, som er på størrelse med et mobiltelefondisplay, kommer også med oppladbare batterier. Hver multimediabrikke kan inneholde opptil 40 minutter med video.

Festpris hemmelig

Med pappreklamesiden blir det riktignok vrient å flippe gjennom magasinet, ifølge BBCs Los Angeles-korrespondent Rajesh Mirchandani, som har tatt annonsen i nærmere øyensyn.

- Og når du åpner opp siden, tar reklamen faktisk flere sekunder å laste og spille av. Det er en livstid med forsinkelse i reklamebransjen, sier han.

Og som en annen leser sier:

- Jeg kan ikke brette magasinet og putte det i lomma.

CBS og Pepsi vil ikke ut med hvor mye festen koster, men ifølge fabrikken vil det koste rundt 20 dollar per magasin om slike skjermer produseres i flere tusen eksemplarer.

Foto/video