Selger musikk på flashminne

Selger musikk på flashminne

Universal Music håper å sanke nye kunder ved å gi ut singler på minnepinner.

Mandag 29. oktober slipper Universal sin første single lagret på usb-minne, og det til omtrent det dobbelte av prisen for en vanlig cd-single.

LES OGSÅ: Universal gjør opprør mot Itunes

Universal har valgt å prøve ut konseptet i Storbritannia i første omgang, og prisen for en single er satt til hele 5 pund. Det tilsvarer i underkant av 60 norske kroner.

Selskapet håper at ungdommen vil fatte interesse for den nye leveringsmetoden for musikk, og ikke minst at de vil være villige til å betale en del mer for å få musikken lagret på usb.

- Dette er ment for de yngre brukerne, typisk 12-14 åringer, de som kanskje ikke synes cd-er er like tøft som det en gang var, sier Brian Rose i Universal til den britiske avisen The Times.

Det ser ikke ut til at det stopper med singler, og Universal planlegger også å selge hele album lagret på flashminne. Flere utgivere ser ut til å kaste seg på bølgen, og Warner Music er snart klare med en usb-versjon av albumet til grime-bandet Hadoken. Prisen på dette kommer til å ligge på 8 pund, eller rundt 90 kroner. For den prisen får du seks nye og fem gamle sanger, samt lenker til ymse multimedieinnhold.

Les hele saken hos Times Online.

LES OGSÅ: Musikksalg på rett vei

Foto/video