Semikompakt for ekstreme nærbilder

Semikompakt for ekstreme nærbilder

Nærbilder av fugler og farlige dyr blir enklere med Olympus Sp-565 UZ.

I lanseringsrushet før Photokina-messen i Köln er Olympus på hugget med en rekke nye kompaktkameraer, inkludert et kamera med hele 20x optisk zoom. Ifølge Olympus vil nærbilder av fugler og farlige dyr blir heretter enkelt som fot i hose.

Superzoom

Olympus Sp-565 UZ hører hjemme i klassen av semikompakte digitalkameraer basert på kompaktkamera-teknologi, men med mye større og kraftigere zoomoptikk enn hos vanlige kompaktkameraer.

Brennviddeomfanget strekker seg fra skikkelig vidvinkelmodus tilsvarende 26 mm til telemodus tilsvarende hele 520 mm.

– Det betyr at du nå kan få ekstreme nærbilder av fugler, farlige dyr eller av ting som det ellers ikke ville være mulig å komme i nærheten av, hevder Olympus.

LES OGSÅ: Fire heftige speilreflekser

Blant tilbehøret finner vi en telekonverter, og benytter man denne sammen med den digitale zoomfunksjonen, kan man oppnå en supertele-brennvidde tilsvarende 4 420 mm. Men når man kobler inn digital zoom, synker som kjent bildekvaliteten, så dette forblir nok en teoretisk mulighet som de færreste vil utnytte i praksis.

Likevel gjør det optiske zoomomfanget kameraet anvendelig til mange formål. Øvrige spesifikasjoner viser en oppløsning på 10 megapiksler, Olympus' nye skyggejusteringsteknologi, ansiktsgjenkjenning på opptil 16 ansikter, høyhastighetsopptak på opptil 13,5 bilder i sekundet i tre-megapikselmodus, dobbel bildestabiliseringsløsning, 2,5-tommers lcd-skjerm og innebygd panoramafunksjon.

LES OGSÅ: Lær alt om digital fotografering

Veiledende pris er 3 490 kroner inklusive mva, og kameraet kommer i salg i Norge i løpet av oktober.

Oppdatert Mju-serie

Olympus Mju 1040.

Olympus Sp-565 UZ.

Olympus Mju 1050 SW.

Olympus Mju 1060.

I tillegg har Olympus oppdatert Mju-serien. Det rimeligste er Mju 1040 til 1 690 kroner. Stikkord er supertynt metallhus med 10 megapikslers oppløsning, 3x zoom tilsvarende 38-114 mm og 2,7-tommers lcd-skjerm.

For dem som trenger kompaktkamera som tåler mye, har Olympus lansert Mju 1050 SW til 2 790 kroner. De fleste tekniske data er identisk med Mju 1040, men kameraet skal være støtabsorberende til halvannen meter, vanntett til tre meter og frostbeskyttet ned til -10 grader Celsius.

Den siste nykommeren er Mju 1060 til 2 690 kroner. Fortsatt snakker vi om 10 megapiksler, men større zoomofang, 7x zoom tilsvarende 37-260 mm, samt 3-tommers skjerm.

Olympus har også lansert nye modeller i den slanke og rimelige FE-serien.

Les om:

Foto/video