Send NRKs nett-tv fra Safari til Apple TV trådløst

Send NRKs nett-tv fra Safari til Apple TV trådløst

Du kan enkelt sende NRKs nett-tv fra Safari til en Apple TV. Alt skjer trådløst via AirPlay.

Her forleden viste vi hvordan man ved hjelp av to utvidelser for OS X-nettleseren Safari både kan laste ned videoer fra nettsider samt sende disse over eteren til en Apple TV ved hjelp av AirPlay. Dette forutsetter en Mac og en Apple TV i samme trådløse nettverk.

Det er modulene ClickToPlugin og Media Center som gir Safari ekstra muligheter, først og fremst ved å tvinge video-leverandørene over på HTML5-avspillere. Dette er ofte implementert som fallback-løsninger for nettsider som aksesseres fra mobile enheter som en iPhone eller en iPad.

En av fordelene med dette er at man kan hoppe bukk over den trøblete Flash-spilleren, som mange allerede har kastet på sjøen.

Når det gjelder NRKs nye implementering av nett-tv, så benytter man seg av ulike løsninger for skrivebordet og for mobile enheter. NRK har egne apper for iOS som benytter seg av HLS-strømmer for videoleveransen, mens man på en Mac fremdeles må ty til Flash og HDS. Du kan lese mer om NRKs nett-tv-løsning i denne artikkelen.

Men takket være en lite kjent innstillingsside kan man også gi Safari på Mac et dytt i riktig retning - til å bruke HTML5. Du finner denne nettsiden her .

Og så var det hele poenget: Når innstillingene er satt til HTML og du også har installert nevnte to utvidelser for Safari (se denne artikkelen), kan du altså sende videostrømmen fra Safari på en Mac til en Apple TV trådløst via AirPlay ved å høyreklikke i videovinduet. Straks strømmen sendes til Apple TV, kan faktisk Safari-vinduet lukkes (men da mister du også kontrollen).

Bruksscenarier er om du ønsker å sende nett-tv til en projektor på jobben der du ikke har tv, eller dersom du har en ekstra tv i kjelleren uten digital dekoder, eller simpelthen om du har tilgang til bredbånd, men ellers ikke digitale tv-signaler. Du klarer sikkert å finne på et par bruksområder til.

Lykke til!

Foto/video