Seriegründer tar over Escenic

Seriegründer tar over Escenic

Tidligere Computerworld-redaktør og Nettavisen-gründer Knut Ivar Skeid er ny daglig leder i Escenic.

Styret i nettpubliseringsselskapet Escenic AS har ansatt Knut Ivar Skeid som ny daglig leder for selskapet.

Selskapets co-grunnlegger og daglige leder til nå, Øyvind Ørbæk, har siden september i fjor bodd og arbeidet fra USA og ønsker nå å kunne fokusere 100 prosent på det amerikanske markedet.

LES OGSÅ: Escenic tar opp arven etter Norske Skog

Knut Ivar Skeid ble presentert for de ansatte på et allmøte i går, og tiltrer umiddelbart. Ørbæk fortsetter som CEO for det amerikanske datterselskapet Escenic Inc, og vil være viseadministrerende direktør i morselskapet. I tillegg er Ørbæk storaksjonær og styremedlem i Escenic AS.

- Jeg er meget tilfreds med å få Knut Ivar om bord. Det gjør at jeg fullt og helt kan konsentrere meg om det amerikanske markedet. Her borte har Escenics produkter et kjempepotensiale blant aviskonsernene, ikke minst gjennom samarbeidsavtaler med store systemleverandører som CCI og DTI. Vårt ferske samarbeid og mulige sammenslåing med tv-grafikkselskapet Vizrt åpner i tillegg enorme muligheter mot tv-selskapene, sier Øyvind Ørbæk.

Fra PR-jobb

Skeid (51) har de siste fire årene vært tilknyttet PR-selskapet 2020 Communications AS, både som partner, rådgiver, styreleder og stor aksjonær.

Tidligere har han vært gründer i Nettavisen, grunnla en tilsvarende avlegger i Tyskland, prosjektleder og redaktør for oppstarten av Finansavisen, ansvarlig redaktør i Computerworld, samt journalist i Kapital, Økonomisk Rapport og Klassekampen.

- Jeg er svært glad for å få denne sjansen til å være med på å forandre medielandskapet, ikke bare i Norge, men også utenlands. Escenic er et utrolig bra selskap, med teknologi og produkter helt i verdensklasse. Husk at vi i Norge har drevet med storskala nettpublisering lenger enn de fleste andre markeder, og Escenic ligger helt i front. Våre kunder er noen av klodens mest krevende, og når vi klarer å tilfredsstille deres krav, har vi noe å gå på verdensmarkedet med, sier Skeid i en pressemelding.

Sammen med Vizrt

Escenic AS ble etablert i 1999 og leverer content management software til digital media publisering. Escenics hovedprodukt, Esecnic Content Engine, driver over 550 websider i 16 land. Blant kundene finnes internasjonalt ledende mediehus og store organisasjoner i offentlig og privat sektor.

- Sammen med TV-grafikkselskapet Vizrt - som er verdensledende i sine markeder med store installasjoner i alle verdensdeler - blir vi en kombinasjon som er praktisk talt uslåelig for alle mediebedrifter som skal bevege seg inn på det digitale markedet - uansett ståsted, sier Skeid.

Les om:

Foto/video