Setter sin lit til nye mp3-spillere

Setter sin lit til nye mp3-spillere

Creative melder om dårlige resultater og håper en ny serie mp3-spillere vil redde en skrantende økonomi.

- Med lanseringen av våre spennende nye mp3-spillere like rundt hjørnet ville vi vente på pressemeldingen og den verdensomspennende lanseringen. Jeg vil ikke gå inn på detaljene, annet enn å si at vi har noe virkelig spennende på gang, sa Creative-sjef Craig McHugh, under en telefonkonferanse med selskapets investorer.

LES OGSÅ: Elkjøp solgte mediespiller med porno

Det er ikke likt Creative å være så tilbakeholdne med informasjon. Tidligere har de i god tid gitt investorene god informasjon om hva selskapet foretar seg.

Creatives nye mp3-spillere er kritisk viktige for selskapet, som har gjort det svært dårlig innen mp3-markedet de siste årene. Selskapet er fortsatt verdens nest største produsent av mp3-spillere, men ligger evig langt bak Apple og deres Ipod, ifølge IDC.

I tredje kvartal meldte selskapet om et dårligere resultat enn ventet. Selskapet hadde et tap på 23,6 millioner dollar. Creative solgte for til sammen 183,3 millioner dollar i det tredje regnskapskvartalet, som endte 31. mars i år. I samme periode i fjor solgte Creative for 225,7 millioner dollar.

McHugh skyldte tapet på dårligere salg enn ventet i de asiatiske og amerikanske markedene. Nødvendige prisskutt i et presset marked gjorde også sitt for de dårlige resultatene.

Nå håper Creative at deres nye spillere, som kommer i løpet av de to neste kvartalene, vil gi økt inntjening og føre til bedre resultater innen utgangen av året.

- Jeg tror vi er godt rustet for et sterkt julesalg, sa McHugh i løpet av den samme telefonkonferansen.

LES OGSÅ: Apple redder Creative

Foto/video