Shuffle-konkurrent fra Sandisk

Shuffle-konkurrent fra Sandisk

Apple dominerer markedet for både store og små mp3-spillere, det siste vil Sandisk nå gjøre noe med.

Selv om det er "store" Ipod-spillere som selger best, er det også mange som ønsker seg en liten spiller. Også innen dette markedssegmentet dominerer Apple, med sine Shuffle-spillere.

I det siste har selskapet fått en sterk konkurrent i Creatives Zen Stone-spillere. Den enkleste Zen Stone ( les test her)byr på en gigabyte lagringsplass og enkel design, mens Zen Stone Plus (les test her ) er utstyrt med to gigabyte lagringsplass og en liten OLED-skjerm.

Nå kaster Sandisk seg inn i kampen med en spiller kalt Sansa Clip. I likhet med Shuffle og Zen Stone er Sansa Clip svært liten og lett, og passer godt i selv de trangeste bukselommer.

Sandisk Sansa Clip kommer i to utgaver, med en eller to gigabyte lagringsplass. En fordel sammenlignet med Shuffle, er at Clip er utstyrt med en liten OLED-skjerm. Dermed blir det lettere å holde oversikt over sanger og innstillinger på spilleren.

Sansa Clip er i tillegg utstyrt med FM-radio og en liten mikrofon, noe Shuffle mangler. Spilleren spiller mp3 og WMA-filer, og leveres i fire forskjellige farger - sort, rød, rosa og blå. Batterilevetiden er oppgitt til 15 timer.

Anbefalt pris for Sansa Clip er 40 dollar for utgaven med en gigabyte lagringsplass, og 60 dollar for utgaven med to gigabyte. I Norge burde det bety noe slikt som 350 og 500 kroner, omtrent halvparten av Apples Shuffle, og omtrent det samme som Creative Zen Stone og Zen Stone Plus.

LES OGSÅ: Fjærlett, fargerik Shuffle

Foto/video