Siri er dyktig til å spille piano

Siri er dyktig til å spille piano

Er det noe hun ikke kan?

Lei av tante Agates sure pianospill til juletrefesten? La heller Apples Siri tråkke i tangentene!

Da Apple tidligere i år introduserte nye iPhone 4S, fulgte det med en funksjon som har fått mye oppmerksomhet.

En personlig, digital assistent kalt Siri - opprinnelig utviklet av blant annet en nordmann og siden kjøpt opp av Apple. Siri styres av stemmen, og svarer med sin egne digitale stemme på det meste du spør om.

I USA har Siri en kvinnestemme, mens Siri i England er en mann. Forvirret? I tillegg til engelsk snakker Siri også tysk og fransk. Og forhåpentlig også norsk en gang i fremtiden.

I tillegg til å kunne ta imot tekstmeledingsdiktat, ramse opp kalenderavtaler, ringe til dine kontakter og generelt søke opp informasjon på nettet, har det vist seg at damen også har en god del personlighet.

Spør du om meningen med livet, får du nemlig et svar på det også. Det hjelper om du kjenner til Douglas Adams for å sette pris på åpenbarelsen, riktignok.

Og nå har hun altså lære seg å spille klaver, også. Det er pianoprodusent Yamaha som står bak.

Prinsippet er såre enkelt: Ta en sang i MIDI-format, konverter denne til en lydfil og send denne sammen med MIDI-informasjonen til en Apple AirPort Express trådløs ruter som er koblet til et Yamaha Disklavier-piano med en standard analog kabel.

Dette oppsettet sørger for at flygelet spiller av melodien du sender den. Og MIDI-filer finnes det flust av på nett - og du kan selvfølgelig også sende over dine egne.

Du kan lese mer om Siri hos Apple her .

Se video av samspillet nedenfor. Yamahas Disklavier har dessuten en egen app i iTunes App Store.

Foto/video