Skal Valve lage spillkonsoll for Apple?

Skal Valve lage spillkonsoll for Apple?

Tim Cooks besøk til spillselskapets hovedkvarteret har satt i gang rykteflom.

Apple kan være i ferd med å inngå samarbeid med Valve, selskapet bak den populære spilltjenesten Steam, for å lage en spillkonsoll som vil følge med som del av den myteomspunne Apple-tv-en, melder Macworlds nyhetstjeneste.

Det har i flere år blitt spekulert i at Apple har planer om å slippe en spillkonsoll - og flere patentsøknader har avslørt at selskapet mer enn bare leker med idéen.

Nettstedet Cult of Mac hevder nå at Apple-sjefens nylige besøk hos Valves hovedkvarter skyldes nettopp et samarbeid mellom de to selskapene.

Ifølge Cult of Macs kilder kommer altså en vaskeekte Apple-tv innen slutten av året. Denne vil styres med en berøringsbasert fjernkontroll og Siri-lignende teknologi. På toppen av det vil Apple-tv-en komme med en Kinect-lignende spillkonsoll, hevder kildene til Cult of Mac.

Valve tar en Google

I forrige måned skrev vår søsterpublikasjon PC World om ryktene omkring en egen spillkonsoll fra Valve. Ifølge ryktene ville spillselskapet riktignok kun tilby programvaren til en slik løsning.

- Dermed blir det opp til pc-produsentene å lage godkjente Steam-konsoller som følger selskapets minstekrav - omtrent på samme måte som Google gjør med Android og Microsoft gjør med Windows Phone, skrev PC World.

Ferske stillingsutlysninger hos Valve indikerer at selskapet jobber med et maskinvare-relatert prosjekt. "I årevis har Valve fokusert på å skrive programvare som tilbyr utmerkede spillopplevelser. Nå utvikler vi maskinvare som skal forbedre de opplevelsene", heter det i utlysningen.

Og så kan altså Apple være blant selskapene som er interessert i Valves prosjekt. Hverken Valve eller Apple har imidlertid kommentert ryktene, så det gjenstår selvsagt å se om det er noe hold i dem.

Foto/video