Skaper inntekt for kvalitetsjournalistikk

Skaper inntekt for kvalitetsjournalistikk

NYKOMMEREN: Medialounge bygger en markedsplass for lisensiert journalistisk innhold.

- Hva heter dere?

- Medialounge

- Hvor mange er dere?

- Vi er i dag tre ansatte, to fra digital- og kommunikasjonsbransjen og en med teknisk bakgrunn.

- Hva gjør dere?

- Vi skal bygge en digital markedsplass for lisensiert journalistisk innhold. Her skal mediehus og uavhengige skribenter kunne få betalt for kvalitetsinnhold gjennom å lisensiere innholdet sitt for republisering hos andre aktører, for eksempel som bruk i content marketing.

- Hvordan skal dere forandre verden?

- Gjennom vår markedsplass vil vi skape nye inntektsstrømmer for kvalitetsjournalistikk og sikre livsgrunnlaget for god journalistikk ved å redusere klipp- og lim og sitatjournalistikken og øke fokuset på kvalitet.

- Hvorfor er dere bedre enn alle andre?

- Vi har ingen direkte konkurrenter og kan tilby en unik teknologisk plattform som gjør det enklere og raskere for kjøpere å både finne og publisere det innholdet de ønsker, samtidig som det er en lettvint one-stop-shop for innholdsprodusenter som ønsker å lisensiere ut sitt innhold på en enkel og ryddig måte.

- Hvilket språk koder dere i?

- Plattformen vår er bygget i Scala ved bruk av Play Framework, noe som både gjør at den er svært skalerbar men også at utvikling av ny funksjonalitet kan gjøres raskt og enkelt. Det er også en stor fordel at Scala kjører på JVM og er Java-kompatibelt da dette gir oss muligheten til å benytte alle de ferdige Java-baserte open source verktøyene og løsningene som finnes.

- I tillegg er Scala et veldig populært språk blant mange utviklere, noe som gjør det attraktivt å jobbe med vår løsning og dermed gir oss bedre tilgang på gode utviklere.

- Hvilket operativsystem eller plattform skal kundene bruke?

- Våre brukere skal kunne benytte de plattformene de selv ønsker, så vi vil tilby et responsivt web-grensesnitt basert på HTML5 og Javascript som kan gi en god brukeropplevelse på alle de store plattformene, fra desktop til mobil. I tillegg skal tjenesten gjennom et API gjøres tilgjengelig som plugins til alle de store CMS-løsningene, slik at de som jobber med innhold hos våre kunder skal slippe å forholde seg til enda en ny løsning i hverdagen.

- Hva er det vanskeligste valget dere har tatt?

- Vi tar vanskelige valg hele tiden. Det vi utvikler er noe helt nytt, så vi beveger oss raskt i ukjent farvann hvor det er mange hensyn å ta. Vi jobber derfor etter Lean-startup-metodikken for å være så smidige som mulig og sikre at vi tar de riktige valgene underveis.

- Hva håper dere å få til, på lang sikt?

- Vi skal bli Europas største markedsplass for lisensiert medieinnhold, og være et like naturlig valg for alle som skal kjøpe eller selge innhold i Europa som det Finn.no i dag er for kjøp og salg av bolig, bil og krimskrams i Norge.

- Hvem ville du helst ansatt, hvis du hadde fritt valg i hele verden?

- Vi ville utvilsomt hatt med oss Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon. Hans utrolige øye for trender og detaljer og nådeløst visjonære strategiske grep ville gjort ham til en uvurderlig ressurs i det grenselandet mellom teknologi og medier som vi opererer i.

Nykommeren

I denne spalten stiller vi noen lette og noen vanskelige spørsmål til sjefen i et nytt teknologiselskap. Tips oss gjerne om interessante nykommere i bransjen!

Foto/video