Skitch blir gratis

Skitch blir gratis

Norsk-australske Skitch kjøpt opp av Evernote.

Norsk-australske Skitch, en Macworld-favoritt, blir gratis i Mac App Store.

Skjermdump- og bilde-anmerkningsprogrammet Skitch har blitt kjøpt av Evernote, og er nå gratis tilgjengelig via Mac App Store.

Skitch lar deg ta bilder av skjermen, fange enkeltbilder via et innebygd Apple FaceTime-kamera, legge til tekst og anmerkninger samt gjøre enkle bildedredigeringsfunksjoner. Bildene kan på en enkel måte deles med andre via e-post eller også via nettjenesten skitch.com eller Flickr eller også laste opp til en ftp-server.

Bilder kan selvfølgelig også lagres lokalt, og Skitch åpner også en rekke forskjellige bildeformater slik at du kan ta utgangspunktet i eksisterende filer.

Som en kommunikasjonsform er Skitch utmerket - et bilde sier som kjent mer enn 1000 ord. Men å kunne fremheve elementer i bilder på en enkel måte virkelig spisser dialogen. På en måte kan man si at Skitch er for bilder det som en markørpenn er for en skreven tekst. Produktivitetsguru Merlin Mann har kalt Skitch for 'uunnværlig'.

Når Evernote nå kjøper programmet er det for å opprettholde det som en selvstendig enhet, men det kan forventes tett integrasjon mellom disse. Evernote, et notatprogram for OS X og iOS og en annen Macworld-favoritt, har i dag over 12,5 millioner brukere på verdensbasis.

Samtidig som oppkjøpet av Skitch ble annonsert av Evernote, ble det gjort kjent at en iOS-app for iPhone og iPad er under utvikling for snarlig lansering. Planen er 'å være overalt' med Skitch. Så det er noe å se frem til. Evernote finnes forøvrig som gratisversjon med mulighet for reklame-frikjøp og utvidet ytelse.

Du kan lese mer om Skitch her.

Skitch kan lastes ned gratis fra Mac App Store her . Krever OS X 10.6.6 eller senere. Siste oppdaterte versjon 1.0.7 er tilrettelagt for OS X 10.7 Lion.

Se en 60-sekunders video-introduksjon til Skitch nedenfor.

Via TechCrunch.

Les om:

Foto/video