Skype-video via Facebook

Skype-video via Facebook

Med nye Skype 5.0 på pc-en kan du nå ha videosamtaler med dine Facebook-venner.

Skype, tjenesten som gjør at du kan ha gratis samtaler med dine venner over hele kloden, lanseres nå i ny versjon. Den viktigste nyheten er at Skype får Facebook-integrasjon.

Dermed er dette en oppdatering som berører ganske mange. Facebook har nå 500 millioner medlemmer. Skype opererer med 560 millioner registrerte brukere, selv om det hver måned «bare» er 125 millioner som benytter seg av tjenesten.

LES OGSÅ:

Skype til Android

Vi har prøvd den nyeste oppdateringen, versjon 5.0.0.150, som ble sluppet på ettermiddagen torsdag 14. oktober.

Med den siste oppdateringen installert på Windows-pc-en din kan du etablere lyd- og videosamtaler med dine venner på Facebook. I Facebook har det tidligere vært mulig å «chatte» med sine venner, det vil si skrive direktemeldinger til hverandre i et vindu på skjermen. Men lyd- og videosamtaler har ikke vært mulig før i Facebook.

I Skype derimot er video egentlig ikke noe nytt. Mulighet for videotelefoni ble introdusert i Skype i 2009. I mai i år ble denne funksjonen utvidet til gruppevideo-samtaler med opptil fire deltakere.

Ringe gratis

Det nye nå er altså at man kan ringe til Facebook-venner via Skype – selv om de ikke er i Skype-vennelisten din. Fra en egen Facebook-fane i Skype får du enkelt tilgang til Facebook-nyhetsoppdateringer. Her kan du legge ut statusoppdateringer og kommentere innlegg. Du kan også ringe eller sende tekstmeldinger om Facebook-vennene er registrert med telefonnummer – dette krever at du har kjøpt deg såkalt Skype-kreditt. Hvis din Facebook-venn også er en Skype-kontakt og dere er logget på samtidig, kan du i tillegg ringe gratis med en såkalt Skype-til-Skype-samtale.

LES OGSÅ:

Ring med Skype over 3G-nettet

Vi prøvekjørte løsningen i noen få timer like før oppdateringen ble gjort allment tilgjengelig. Å koble seg opp mot Facebook gikk greit, selv om førsteinntrykket var at Facebook-kommunikasjonen var litt tregere enn når du sitter innlogget i Facebook via nettleseren.

Vi klarte fint å ringe til vanlig telefon fra Facebook, og det gikk også greit å etablere videosamtale på pc-en direkte fra Facebook.

Gruppevideo

I tillegg til Facebook-integrasjon får Skype-brukerne nå gratis gruppevideo i en begrenset periode. Det dreier seg om gratis tilgang til en betaversjon av gruppevideofunksjonen.

Tanken bak gruppevideo i forbrukermarkedet er at for eksempel vennegjenger og familier der noen av medlemmene enten er på reise eller har flyttet hjemmefra, skal kunne ha videosamtaler med mer enn to deltakere.

Bursdager og gjenforeninger – reunions – med deltakere spredt over hele kloden blir nå enkelt som fot i hose via kombinasjonen Facebook-Skype.

LES OGSÅ:

Skype med videosamtaler i HD

På åpningssiden finner man nå Facebook-logoen til enhver tid.

Brukergrensesnittet i den nyeste Skype-versjonen er forbedret, blant annet med kontaktpersonene listet opp med profilbilde og stemningsmelding. Dessuten skal søk etter kjentfolk blant Skype-brukerne går raskere enn før.

Skype ble lansert i 2003 av to svenske gründere. Selskapet ble solgt til eBay i 2005. På slutten av 2009 hadde eBay solgt 70 prosent av Skype-selskapet til en investorgruppe, og de opprinnelige gründerne verdsatte selskapet til 2,75 milliarder dollar (over 15 milliarder kroner). Selskapets hovedkvarter er nå i Luxembourg.

LES OGSÅ:

Se bilder av Skype for iPhone

Programvaren kan lastes ned hos Skype .

Foto/video