- Slaget vil stå i høst

- Slaget vil stå i høst

Svein Ove Søreide i Rikstv og Viasat har begge hatt gode tider, men det er i høst slaget om kundene starter for alvor.

- Ut fra egne salgstall og annen informasjon har vi grunn til å tro at vår markedsandel på nysalg av tv-abonnement ligger rundt 70 prosent. Dette har gått langt bedre enn det vi hadde håpet på, sier kommunikasjonssjef i Rikstv, Svein Ove Søreide til Dagens Næringsliv.

Betal-tv-selskapet har operert med et mål på at de skal ha 500.000 kunder innen fem år, og kan konstatere at de allerede har fått 225.000 kunder etter ett år. De ligger med andre ord foran skjema.

LES OGSÅ: Telenor saksøker seg selv

Boom

Selskapet driver tv-sendinger i det digitale bakkenettet, som har fått en solid boom etter hvert som opp mot en halv million tv-sendere, som til nå har basert seg på god gammel antenne, mister sitt analoge signal. Da signalene ble slukket i Rogaland, seilte Rikstv opp som favoritt foran de parabolbaserte selskapene Canal Digital og Viasat, fordi det var den eneste kanal både med TV2 og TV3, skriver DN.

Kampen flater ut

Kampen om kundene har flatet seg ut etter at de største kanalene i landet nå har blitt tilgjengelig for alle. Innen september skal signalene avstenges både i Buskerud, Vestfold, Hordaland og Telemark.

- Det er denne høsten slaget vil stå. Hordaland er for eksempel det fylket i landet som har størst andel seere med vanlig antenne, sier Søreide.

LES OGSÅ: Willy Jensen lei RiksTV

Administrerende direktør i Viasat, Erik Z. Børresen, forteller at parabolselskapet også har hatt en fin utvikling i år, og mener RiksTV skjønnmaler situasjonen for egen del.

- Vi har hatt en fantastisk utvikling i år. Parabolselskapet er større enn bakkenettsalget, sier Børresen.

Likevel har ikke selskapet økt antall kunder. Dette fordi ivrige tv-tittere som før har hatt både Viasat og Canal Digital nå har sagt opp et av abonnementene etter at kanalutvalget ble tilnærmet likt hos begge, skriver DN.

LES OGSÅ: RiksTV-bokser er brannfarlige

Les om:

Foto/video