Slik blir Telenors fiber-tv

Slik blir Telenors fiber-tv

Konkurrentene har lykkes. Nå lanserer også Telenor tv over fiber.

- Vi må jobbe med innhold og brukeropplevelse. Brukerne vil betale for smart aggregering og organisering, men ikke for ren distribusjon, sier Sven Størmer Thaulow, direktør for nye forretningsområder i Telenor.

Målet er at Telenors fiberkunder skal ha en ideell kommunikasjonsløsning for hele familien. Det skal ha raskt bredbånd, telefoni og Nordens bredeste tv-tilbud. Dette er nødvendig for at Telenor skal få flere fiberkunder.

For i Norge er det Lyse Energi med alle sine samarbeidspartnere som har erobret markedet for fiber til hjemmet. Altibox leveres til rundt 200.000 husstander. Selv har Telenor 7.000 kunder. Derfor må tilbudet være så fristende at kundene er villige til å investere i den nødvendige fiberstrukturen.

Vinnende

- Tv over fiber er et vinnende konsept. Vi må berømme våre konkurrenter, sa Jan Helge Høgvoll på teleseminaret på NTNU i januar.

TV-løsningen for fiber har vært testet siden høsten 2009. Brukere har testet løsningen både i forhold til produktets tekniske og brukermessige kvaliteter og med hensyn til prosesser og løsninger for montering og leveranse.

- Telenor har selv stilt høye kvalitetskrav. Pilotkundene har gitt oss særdeles gode tilbakemeldinger på det produktet som nå lanseres i markedet, ikke minst den lille og støysvake tv-boksen, sier Svein Henning Kirkeng, leder for Telenors privatmarked i Norge ifølge en pressemelding.

Tv-boksen som også kan leveres med arkivplass for opptak, har ”Time Shift” og pausefunksjon. Samtlige kanaler fra Canal Digital og Viasat tilbys tv-kundene. Mange av tv-kanalene tilbys i HD-kvalitet.

Som de fleste leverandører har tilbudet en elektronisk programoversikt over tv-tilbudet, men også en programoversikt over radiotilbudet.

Påvirkes av web

- Det som skjer på weben kommer raskere enn det som skjer hos kringkastere, påpeker Sven Størmer Thaulow.

Derfor tror Telenor at de som skal lykkes, både må ha en sterk redaksjon og kunne utnytte venners anbefalinger gjennom sosiale medier. Innhold i arkiv og nyhetsklipp på forespørsel kommer til å være etterspurt.

Målet er at den enkelte i familien skal være kunden, ikke husholdningen, selv om det er en fakturamottaker. Reklame skal helst kunne bli levert persontilpasset.

Største filmbutikk

- Vi skal bli Norges største filmbutikk. Du kan velge kategorier og bla i Covere, sier Dag Kristoffersen, ansvarlig for ip-tv i Telenor.

Brukeren velger filmkategori og får da opp et grafisk bilde av filmboksen, akkurat som i utleiebutikkene.

Kundene kan velge nye filmer fra de største leverandørene, både norske og internasjonale. De nyeste filmene blir fremhevet. Filmene vil være i HD-kvalitet. Butikken skal alltid ha flere tusen titler for å tilfredsstille alle interesser og behov.

Les om:

Foto/video