Slik får du tv på din iPhone

Slik får du tv på din iPhone

Se live digital-tv på nyere iPhone eller iPad. Men kanalutvalget er beskjedent i Norge.

Nordmenn ser i snitt tre timer TV hver dag.

Nå kan du lett legge noen timer til statistikken med Elgatos snertne, lille tv-mottaker for iOS-enheter.

Elgato EyeTV mobile for iOS-enheter er tilpasset nyere iOS-modeller som bruker Lightning-kontakten. Lightning-kontakten er den nye, lille kontakten som Apple har erstattet den gamle 30-pins DockConnector-en med - den du kanskje har masse ekstra-utstyr som HiFi-dock, usb-kabler og annen moro til - og som plutselig ble overflødig.

Så har du en nyere iPhone 5 eller senere, iPod Touch 5. generasjon, iPad mini eller fjerde generasjons iPad, er denne for deg. Så hva kan den gjøre?

EyeTV mobile lar deg se digital-tv fra bakkenettet live på en kompatibel iOS-enhet, og du kan også ta opp sendinger. Og det koster deg ingen ting - i motsetning til strømming av tv over mobilnettet.

Men før du går av skaftet så merk deg at mottakeren kun støtter standarden DVB-T for MPEG2 og MPEG4, og da ukrypterte sendinger. I Norge betyr det NRKs tvsendinger, inkludert radio.

Men det europeiske DVB-T systemet er tilgjengelig i mange andre europeiske land også, så dersom du er på reisefot og interessert i lokale sendinger, kan den komme til nytte på denne måten også.

DTT/DVB-T sendinger finnes i land som Australia, Belgia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia, Japan, Østerrike, Polen, Spania og Sveits - sjekk dette dekningskart for mer informasjon.

Prisen er 100 Euro (rundt 800 kroner, før frakt og avgifter), og du kan bestille direkte fra Elgato her .

Les om:

Foto/video