Slik finner du de flotteste bildene

Slik finner du de flotteste bildene

Dagens iPad-app: Sveip gjennom fantastiske bilder med 500px på iPad.

500px er en ny iPad-applikasjon som lar deg bla gjennom de beste bildene fra fotodelings-tjenesten og -nettsamfunn med samme navn.

500px går for å være et alternativ til Flickr som har vokst seg enormt store det siste året, ifølge TechCrunch.

Årsaken er stor fokus på brukervennlighet, design og verktøy laget spesielt med tanke på folk som driver med foto, som muligheten til å lage din egen portofolio og blogg samt selge bilder på nettet, skriver TechCrunch.

Fototjenesten er først og fremst rettet mot fotografer og fotoentusiaster, men hvem som helst kan bli medlem. Har du ikke noe du vil dele med omverdenen (ennå), er det en ypperlig måte å bli inspirert på - eller rett og slett bare drømme seg vekk.

Hvis du ikke allerede er medlem av 500px, kan du registrere deg helt gratis. I nettleseren kan du som nevnt legge til egne bilder i din egen portofolio, du kan føre din egen blogg, eller du kan følge venner samt samle på bilder i ditt eget virtuelle galleri. Fotonerdene vil sette pris på muligheten til å legge inn informasjon om kamera og annet utstyr i profilvisningen.

Bruk iPad som digital fotoramme

Med den nylig lanserte iPad-appen kan du bla gjennom 500px-bilder manuelt, men du kan også bruke appen som en digital fotoramme med den innebygde lysbildefremvisningen. Her kan du også velge å spille musikk fra iTunes-biblioteket ditt om du vil.

Appen byr på en masse lekre bilder som virkelig kommer til sin rett på iPad-ens 9,7-tommer store skjerm. Og du må ikke være registrert på 500px for å bruke appen. De med 500px-kontoer kan imidlertid logge inn og se sine egne bilder fra sin egen bildestrøm, samt sine favoritter og sine venners bilder. Litt ekstra funksjonalitet her altså.

Du finner alle slags type bilder i appen, alt fra små søte dyr, til flotte naturscener, men også lettkledde (eller avkledde) damer. Appen har en filterfunksjon for sistnevnte type bilder.

Og hvis du ser noen bilder du liker, kan du dele dem med venner på Twitter, Facebook eller Tumblr, eller via e-post. Du kan også like bilder, legge de til som favoritt eller skrive kommentarer, men da må du logge deg inn med enten en 500px- eller en Facebook-konto.

500px er helt gratis. Tilgjengelig i iTunes App Store her.

Les om:

Foto/video