Slik funker Wimp på tv-en

Slik funker Wimp på tv-en

Ny funksjonalitet for Canal Digitals nye HD PVR. Vi har testet.

Canal Digitals kunder har siden i fjor vår hatt muligheten til benytte seg av musikkstreamingstjenesten Wimp uten ekstra kostnader.

Enn så lenge har muligheten kun vært for bruk av pc-klienten for Windows eller Mac OS X. Ønsket man å benytte tjenesten på mobiltelefon har man mulighet for å betale litt ekstra for et premium-abnonement. Det tilbys også tilbud på familieabonnement med tre lisenser.

Canal Digital lanserte i fjor høst nye HD PVR-dekodere for både kabel- og parabolkunder. Parabolmodellen, som i hovedtrekk er lik kabelmodellen, har vi allerede testet. Det ble da gjort klart at støtte for Wimp ville komme sammen med en del andre forbedringer i en oppgradering innen noen måneder. Fra 19. januar gjøres denne oppdateringen tilgjengelig.

For å presisere – Wimp-funksjonaliteten kommer ikke til dem som sitter med Canal Digitals eldre HD PVR-dekodere fra Sagem.

I første omgang kommer denne funksjonaliteten kun parabolkundene. Wimp skal imidlertid bli tilgjengelig på kabel-tv-versjonen av HD PVR-en i løpet første kvartal i år.

LES OGSÅ:

Nå får du WiMP på Sonos

I bruk

Med Wimp-støtte på HD PVR-dekoderen får man tv-en og fjernkontrollen som brukergrensesnitt. Tv-en har mange allerede koblet til et stereoanlegg, og med streaming i 256 Kbps AAC er lydkvaliteten god. Brukergrensesnittet man kjenner fra Wimp-klienten må kastes når en tv på noen meters avstand og en fjernkontroll blir grensesnittene mot tjenesten.

Vi har tidligere testet løsninger basert på Spotify via mediespillere som D-Link Boxee Box og WD TV Live Hub, samt løsninger basert på lokalt lagrede musikkfilsamlinger. Og det blir her tildels mange likheter, samtidig som løsningen via HD PVR-en skal rette seg mot et bredere marked - hvilket kan stille ekstra krav til brukervennligheten.

LES OGSÅ:

TEST: Skuffende Spotify på Boxee Box

App-fjernkontroll

Av funksjonalitet som kommer i tillegg til Wimp får man støtte for to parallelle opptak nå på parabolversjonen av HD PVR-en. Under visse forutsetninger kan man også se på en tredje kanal samtidig som man gjør to opptak. Dette er knyttet begrensninger i henhold til parabolteknologien, og forskjellige frekvenser forskjellige kanaler ligger på. Vi har ikke rukket å få noen erfaringer rundt bruk av parallelle opptak, men konsentrert oss rundt Wimp-funksjonaliteten.

iPhone-app som skal gi litt bedre fjernkontrollfunksjonalitet på enkelte områder er også på vei. Denne applikasjonen ligger inne til godkjenning hos Apple og forventes å være tilgjengelig i løpet av kort tid. Android-versjon skal også komme, uten at Canal Digital her har gitt konkret informasjon om tidspunkt. Dette er en løsning vi ikke har fått testet. Den kan for så vidt virke praktisk, men det man kanskje kunne drømme om er en form for AirPlay-lignende funksjonalitet, hvor man i større grad kunne styrt Wimp på mobiltelefonen og "satt over" til avspilling på tv-en.

LES OGSÅ:

TEST: WD TV Live Hub: God Spotify på tv-en

Konklusjon

Førsteinntrykket for Canal Digitals Wimp-implementasjon er god. Det er elementer vi savner – for eksempel en enklere løsning for å logge inn med forskjellige brukere (for man har gjerne forskjellige spillelister) og muligheten for å slette og legge til sanger i spillelistene.

Det er naturligvis en del begrensninger når brukergrensesnittet skal være godt på en tv kontra en pc-skjerm som man sitter tett inntil og styrer med muspeker. Canal Digital snakker om en videre utvikling, hvilket kan bli meget spennende, for det er per i dag absolutt en løsning som fungerer og vil dekke manges musikkavspillingsbehov.

For dem som ikke har klart å bestemme seg om oppgradering til ny HD PVR skal gjøres, tror vi dette er funksjonalitet som kan være med på å gjøre valget enklere.

LES OGSÅ:

TEST: Canal Digital HD PVR - Etterlengtet PVR-oppdatering

Les om:

Foto/video