Slik er Google TV

Slik er Google TV

Som eneste nordiske publikasjon var danske PC World med på lanseringen av Logitech Revue i San Francisco. Her er første inntrykk av Google-boksen.

Etter lanseringen av Logitech Revue med Google TV i San Francisco, fikk våre danske kolleger mulighet til å leke litt med den nye boksen, og få en bedre fornemmelse av hva Google TV egentlig er og hvordan det hele fungerer.

Umiddelbart virker det som om systemet holder det det lover. Revue-boksen kommuniserer med TV-en, kabel- og satellittboksen og surroundreceiveren. Det er lett å søke etter innhold på nettet, hjemmenettverket eller på tv-kanalene, og de innebygde appene som for eksempel Pandora nettradio og Netflix video-on-demand fungerer som de skal.

Det er kult å ha en full nettleser på stuealteret, og det var for eksempel problemfritt å klikke seg inn på PC Worlds egne sider. Du har tilgang til en rekke videotjenester på nettet som bruker Flash eller H.264-video, og det er nyttig å kunne besøke IMDB.com mens du ser på film eller sjekke statistikk og bakgrunnsinfo mens du ser på Champions League eller andre sportsarrangementer.

Hvor problemfritt er det egentlig?

Selv om Logitech lover at systemet er lett å sette opp og konfigurere, føles Revue litt for komplisert og nerdete for normale forbrukere. Du må koble til mange kabler og fortelle boksen hvordan den skal snakke med de andre dingsene i stua, og allerede her kommer det nok til å stokke seg litt for mange. Det er en del som kan gå galt, og vi lurer litt på hvor knirkefritt Logitech Revue egentlig vil fungere til daglig. Men vi venter med å felle dommen til vi har hatt mulighet til å teste den ettertraktede boksen skikkelig.

Sonys Google TV-variant virker mer idiotsikker. Her har utviklerne bygget inn Google TV-plattformen i en helt ny TV. Fordelen med Revue er at mange millioner mennesker kan få Google TV inn i stua uten å investere en månedslønn eller to i en ny TV.

Selv om vi er litt skeptiske, er det ingen tvil om at det kommer til å gå ganske knirkefritt når man først får Logitech Revue installert, og det er heller ingen tvil om at Google TV har potensial til å endre hvordan vi ser på TV for alltid. Du har adgang til alt innhold som finnes på nettet. Er det online, kan du også se på det på TV-en din via Google TV. I de fleste tilfeller betyr dette også at Google ikke trenger å gå i gang med lange og kompliserte forhandlinger med filmprodusentene og tv-selskapene for å få tilgang til innholdet deres. Hvis en video kan streames fra en nettside, kan du se den på TV-en din.

Du kan lese mer om hvordan Google TV fungerer her Googles webside, eller sjekke ut Logitechs løsning Logitech Revue her.

Saken er opprinnelig publisert av Jeppe Christensen på pcworld.dk.

Les om:

Foto/video