Slik kommer du over Photoshop-bøygen

Slik kommer du over Photoshop-bøygen

Boka «Adobe Photoshop CS6 fra start» gjør det lettere å komme i gang med Photoshop.

Det finnes mange store «Photoshop-bibler», noen har til og med ordet bibel med i navnet. Felles for mange av dem er at de er tykke, tungleste og vil gjøre deg til Photoshop-ekspert, intet mindre. Dét kan ta tid.

Svenske Mattias Karlsson Sjöberg har valgt en helt annen innfallsvinkel. Riktignok gir også han – på slutten av boka – en del Photoshop-oppskrifter på avansert bildebehandling.

Men han er først og fremst opptatt av å få deg i gang med et av verdens mest innholdsrike programmer, Photoshop CS6. Proff-programmet som også mange fotoentusiaster sverger til.

Nyttige Camera Raw-tips

Faktisk bruker han nesten halve boka med nyttige tips om de to tilleggsprogrammene Camera Raw og Bridge. Etter å ha lest boka, bruker jeg for min del nå Camera Raw mer enn jeg gjorde før, også til bilder som ikke er i RAW-format.

Forfatteren mener at man sparer tid og krefter på å gjøre den innledende behandlingen også av JPEG-filer i Camera Raw. Photoshop greier riktignok bare å åpne de originale RAW-filene gjennom Camera Raw, men du kan sende alle filformater, også JPEG-filer, til Camera Raw hvis du åpner dem via Bridge.

Ellers er boka både lettskrevet og kortfattet sammenlignet med mange andre av bøkene om bildebehandling som finnes på markedet.

Det eneste som skjemmer litt, er at enkelte ord og formuleringer henger igjen i svensk språkdrakt.

De som kjøper boka, får med på kjøpet et tre timers nedlastingsbart videokurs. For ordens skyld tror vi ikke at det hemmer særlig mange at videokurset i sin helhet er på svensk.

Boka koster 298 kroner. Anbefales for ferske Photoshop-brukere, selv om også folk som har hold på en stund i Photoshop, kanskje uten å ble helt fortrolig med programmet, kan ha god nytte av boka.

Mer informasjon på nettsidene hos BookWorld.

(For ordens skyld: BookWorld eies av samme forlag som utgir PC World.)

Les om:

Foto/video