Slik laster du ned Youtube-videoer

Slik laster du ned Youtube-videoer

TIPS: Med dette programmet kan du lagre videoer fra Youtube på Mac-en din.

Det finnes en rekke Safari-tillegg som gjør at du kan laste ned filmer fra eksempel Youtube til harddisken din. Det finnes også egne programmer til det. Et godt Mac-alternativ er gratisprogrammet Mactubes .

Programmet har et enkelt grensesnitt for å søke blant alle klippene på videotjenesten. Du kan laste ned klippene som både flash-filer (.flv) og mpeg4-filer (.mp4-filer). Sistnevnte gjør at du kan se klippene på iPod-en din.

LES OGSÅ: iMovie 09: Hva er nytt?

Enkelt å bruke

Mactubes fungerer noe annerledes enn Youtube på nettet, men det er veldig enkelt å bruke. Du kan søke som vanlig, og få opp resultatene (sorterte om du vil) til høyre i vinduet. Til venstre finnes et område der du kan legge lagrede søk, spillelister og strømmer til for eksempel de «mest viste» og «mest diskuterte». For å lagre favoritter kan du lage spillelister i ulike kategorier og deretter dra filmene over i spillelistene.

LES OGSÅ: 21 svartelistede iPhone-programmer

Last ned favoritter

For å laste ned kan du enten høyreklikke på en film og velge «Download», eller dobbelklikke på filmen for å åpne den i et eget vindu, og deretter klikke på den lille knappen nederst til venstre som åpner samme meny. Når du skal lagre, velger du enten mp4 eller flv (flashvideo). For Mac-brukere er mp4 å foretrekke, ettersom både Quicktime-spilleren og iTunes kan spille av disse. Dermed kan du overføre filmene til en iPod eller iPhone.

Les om:

Foto/video