Slik redigerer du video

Slik redigerer du video

Ved å ta PC Worlds videoskole lærer du hele prosessen fra opptak til redigering til endelig visning på tv-skjermen.

Det er med videoredigering som med bilkjøring og flyvning: Det er antall timer bak rattet, spakene og tastaturet som teller.

Derfor burde vi ha gitt oss i kast med det praktiske med én gang. Men vi kommer ikke forbi at litt kjedelig teori er nødvendig for å forstå prosessen og skjønne hva det hele går ut på.

Vi tar sjansen på å starte med det, og så går vi løs på de første praktiske oppgavene om hvordan man best overfører sine videoopptak fra videobånd til pc og hvordan man organiserer den grunnleggende redigeringen av videomaterialet.

Deretter tar vi turen innom bruk av effekter, innsetting av tekst i form av åpningstittel, undertekster og rulletekster, redigering av lyd og bakgrunnsmusikk og endelig hvordan vi klargjør den ferdigredigerte videoen for visning, med fokus på DVD.

Artikkelserien er myntet på dem som ikke har særlig mye erfaring fra videoredigering, men som har ambisjoner om å gjøre litt mer enn bare å hekte sammen opptakene i tilfeldig rekkefølge, med automatisk innsetting av effekter og musikk, slik det finnes billige programmer som gjør nå.

Del 1: Den lange marsjen

Del 2: Medieinnhenting

Del 3: Redigeringen

Del 4: Effektene

Del 5: Lyden

Del 6: Teksten

Del 7: Eksporten

Les om:

Foto/video