Slutt på ubegrenset gratis Spotify

Slutt på ubegrenset gratis Spotify

Som gratislytter får du bare høre ti timer musikk i måneden fra 1. mai.

Den svenske musikktjenesten Spotify legger nå sterke begrensninger på brukernes muligheter til å høre på gratis reklamefinansiert musikk.

Maks fem lyttinger per sang

Hvis du ikke er betalende kunde, men har holdt ut med jevnlige reklameavbrudd i bytte for gratis bruk av tjenesten, vil du nå måtte ta til takke med kun ti timers lytting i måneden, opplyser Spotify i en pressemelding.

Videre vil man ikke kunne høre et enkelt musikkspor gratis mer enn fem ganger.

Spotify skriver at for å kunne fortsette å tilby musikk gratis er selskapet nødt til innføre noen begrensninger, men opplyser ikke noe mer om bakgrunnen for dette.

Over på betalingsmodellen

Beslutningen om å redusere gratisbruken er åpenbart en strategi for å få flere kunder over på abonnementsmodellen, som koster 49 eller 99 kroner måneden, avhengig av om man vil ha støtte for mobilavspilling eller ikke.

Innskrenkningen trår i kraft 1. mai, men Spotify skriver at nye brukere vil få bruke gratistjenesten som den er i dag i en periode på seks måneder. Etter dette reduseres altså vilkårene for bruk, til en gjennomsnittlig lyttetid på 20 minutter per dag.

Spotify har i overkant av en million betalende kunder i Europa, men adskillig flere millioner bruker Spotifys gratistjeneste.

Les om:

Foto/video