Snart kan du koble iPad til tv

Snart kan du koble iPad til tv

Apple med ny HDMI-adapter.

Samtidig med iPad 2 lanserer Apple en egen HDMI-adapter som speiler mot tv. Dermed kan iPad og iPhone i praksis bli et mobil mediesenter.

Før dette har ikke Apple levert noen egen HDMI-adapter som lar deg koble en iPad eller iPhone til en HDTV - kun VGA, komponent og kompositt-tilkoblinger.

Les også: 1 million solgte AppleTV

Men bruksområdet har vært begrenset, for det er kun programmer som har lagt spesielt tilrette for det som kan vise innhold mot en ekstern billedskjerm. Og det har heller ikke vært snakk om en ren speiling av skjermen, men et spesielt tilrettelagt bilde ut-signal.

Den nye adapteren, derimot, lar deg ikke bare sende både digital lyd og bilde (til skjermer som støtter dette) til en HDTV - den vil også kunne speile iPad-skjermen direkte.

Les også: Lei og kjøp film i iTunes

Dette åpner for både bilder, musikk, video, nettsider samt spill og andre apps på storskjermen. På denne måten kan en iPad eller iPhone faktisk bli et mobilt mediesenter.

Ren speiling av skjermen støttes bare av iPad 2. Video ut-signalet over HDMI støttes av iPad, iPhone 4 og iPod touch 4. generasjon opp til 720p. Full 1080p støttes bare av iPad 2 - antakelig er det den kraftige nye grafikkjernen som skal til for å drive dette signalet. Filmer kan spilles kun i 720p uansett enhet.

Les også: Altibox inntar iPad

Adapteren kobles til 30-pins Dock Connector-en, men har både HDMI ut og en ekstra Dock Connector-inngang slik at du både kan lade og synkronisere iOS-enheten samtidig.

iPad 2 lanseres 25. mars i Norge, og HDMI-adapteren kommer antakelig samme dag.

Via AppleStore US.

Les om:

Foto/video