Snart kan du laste ned Spotify-musikk

Snart kan du laste ned Spotify-musikk

Den populære musikkbutikken 7digital inngår avtale med Spotify.

Spotify er et musikktjeneste som lar deg høre på musikk gratis og helt lovlig fra nettet med såkalt streaming. Hittil har det ikke vært mulig å laste ned musikken i fysiske filer, men skal vi tro BBC News blir dette nå en realtitet.

BBC News skriver at Spotify nettopp har inngått en avtale med den nettbaserte musikkbutikken 7digital om å selge nedlastbare sanger. Klikk på en sang i Spotify og du blir sendt direkte til 7digitals nettbutikk.

LES OGSÅ:

Snart kommer mobil-Spotify

Kommer til Norge

I første omgang er det brukere i Storbrittania, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania som vil få mulighet til å kjøpe musikk via 7digital. Brukere i Norge, Sverige og Finland er nødt til å vente noen uker ekstra.

I starten vil det kun være mulig å kjøpe enkeltsanger eller album. Etter hvert skal det også bli mulig å kjøpe hele spillelister. Spotify sier også at de jobber med å få til en løsning hvor du kan kjøpe sanger direkte i Spotify-programmet.

Hva slags priser Spotify vil operere med er foreløpig ikke kjent. Prisene hos 7digital ligger på rundt 9 kroner per sang og 75 kroner per album. Mp3-filene har en lydkvalitet på 320 kbps og er DRM-frie.

Foto/video