Snerten minispiller fra Creative

Snerten minispiller fra Creative

Creatives nye mp3-spiller støtter musikk, film og litt til. Også fra Itunes.

Selskapet har gjort det godt med sine forskjellige Zen-varianter i det siste. Nå lanseres enda en ny Zen-spiller, enkelt og greit kalt Creative Zen. Spilleren er utstyrt med en 2,5 tommers fargeskjerm og mellom fire og 16 gigabyte minne.

Det kan virke som om Creative ønsker å satse på mer enn bare enkel musikkavspilling. Den nye Zen-spilleren takler nemlig også videoavspilling, og støtter flere av de mest brukte videokodekene, som MPEG-4, WMV, Divx og Xvid. Creative har også en gladmelding til de Itunes-frelste som vil prøve noe annet enn Ipod, Zen støtter nemlig DRM-frie AAC-filer - altså musikk kjøpt via Itunes Plus.

Creative Zen leveres med opp til 16 gigabyte minne, skulle det bli i minste laget er spilleren i tillegg utstyrt med leser for SD og SDHC-kort. Dermed vil det etter hvert være mulig å både doble og tredoble lagringskapasiteten.

LES OGSÅ: Massive SD-kort på vei

Spilleren er også utstyrt med en rekke andre kjekke funksjoner, som FM-radio, stemmeopptaker og kalenderfunksjon som kan synkronisere kontaktinfo, oppgavelister og kalender med Microsoft Outlook.

Til tross for støtte for en mengde video og lydformater, SDHC-leser og stor fargeskjerm, er det er størrelsen på selve spilleren som imponerer mest. Creative har nemlig klart å trykke alle disse funksjonene inn i en spiller som måler beskjedne 5,5 x 8,3 x 1,2 centimeter, omtrent som et middels visittkort, bare litt tykkere.

Anbefalt pris for Creatize Zen med fire gigabyte lagringsplass er 1 399 kroner, for åtte gigabyte er prisen satt til 1 999 kroner, mens toppmodellen med 16 gigabyte er priset til 2 499 kroner. Ifølge Creative skal spillerne være klare for salg i løpet av september.

Les mer om Creative Zen på Creatives nettsider.

LES OGSÅ: Test av Creative Zen Stone Plus

Foto/video