Sniktitt på Photoshop CS6

Sniktitt på Photoshop CS6

Adobe viser frem ny funksjonalitet i denne videoen.

Adobe viser frem flere godsaker fra den kommende CS6-versjonen av bildebehandlings-programmet Photoshop.

Adobes Photoshop ble opprinnelig utviklet for Macintosh, men finnes nå for både Mac og Windows.

CS6 - nummer 13 i rekken av utgivelser - har vært til betatesting siden sommeren ifjor.

Fremdeles har ikke adobe gått ut med en offisiell lanseringsdato. Men skal vi dømme etter implementeringen av ny funksjonalitet så begynner det å nærme seg.

Nyheter

Vi har tidligere sett Adobe demonstrere nye teknologi som ligger bak Photoshop CS6, men da i en røffere utforming. De nye funksjonene som nå vises frem virker veldig ferdig implementert. Imponerende er de også.

Ny funksjonalitet for CS6 er blant annet et mørkt grensesnitt som kan minne om Lightroom (rolig, det er mulig å få tilbake det opprinnelige utseendet), nye vektorverktøy, et nytt perspektivverktøy for mønstergenerering, en ny RAW-motor (kan allerede testes i Lightroom 4), lagring i bakgrunnen (nyttig for store filer), en forbedring av Liquify-filteret, samt en rekke nyheter innen content aware-basert (kontekstsensitiv) retusjering og redigering.

Content Aware-redigering

Et verktøy som er vesentlig forbedret er Content Aware Fill. Nå er det mulig å selve styre hvor kildematerialet for fylloperasjonen tas ifra. Verktøyet virker nå likende Patch-verktøyet. Det hele sees best i videoen nedenfor.

Et helt nytt verktøy er Content Aware Move. Enkelt fortalt lar verktøyet deg separere et objekt fra bildebakgrunnen, for deretter å flytte det til en ny posisjon i bildet. Bagrunnen repareres automagisk.

Sistnevnte verktøy har også en Extend-modus der deler av objekter kan forlenges ut i resten av bildet - Photoshop tar jobben med å blokke ut bakgrunnen. Igjen, sjekk ut videoen under.

Sjekk ut siste demovideo nedenfor. Flere sniktitt kan sees her .

Les om:

Foto/video