Sony a900 for foto-kravstore

Sony a900 for foto-kravstore

NYHET: Sony slår nå til med fullformat speilreflekskamera på 24,6 megapiksler.

Nykommeren Sony Alpha 900 skal trolig slåss i det litt flytende sjiktet fra den semiprofesjonelle delen av entusiastmarkedet og oppover til markedet for profesjonelle fotografer.

Sony selv sier at kameraet er myntet på «seriøse fotoentusiaster som krever udiskutabel kvalitet og kreative muligheter innenfor fullformat fotografering».

Veiledende pris på Sony a900 er satt til 24 900 kroner inklusive mva. Dette er til er til sammenligning et par tusen kroner over veiledende pris på Nikon D700.

I dette sjiktet vil trolig også Canons ventede nykommer i fullformatklassen havne – det er i skrivende stund en sann rykte- og spekulasjonsflom på internett om etterfølgeren til Canon EOS 5D, som skal være like rundt hjørnet.

Spennende høst

Dermed går det mot en spennende høst i dette kamerasjiktet, der Canon frem til nå nærmest har vært enehersker med sin 5D.

Blant godbitene for de kravstore er Sony a900-kameraets speilreflekssøker med 100 prosent dekning, dobbel Bionz-signalprosessor for bildebehandlingen i kameraet og forbedret Steadyshot Inside-antivibrasjonsløsning, som skal kunne gi opptil fire eksponeringsstegs korreksjon av bevegelsesuskarphet med Sonys alpha-optikk.

Lcd-skjermen på baksiden er en tre-tommers skjerm på 921 000 punkter.

Exmor

Bildesensoren er utviklet av Sony selv, under navnet Exmor. Det er en cmos-prosessor som altså har en effektiv oppløsning på hele 24,6 megapiksler.

Ifølge Sony har bildesensorens en to-trinns støyreduksjon som gir minimalt med bildestøy.

Den nye Dual Bionz-signalprosessoren forsterker støyreduksjonen ytterligere med forbedrede støyreduksjonsalgoritmer i forkant av RAW-konverteringen, skriver Sony i pressemeldingen.

Kameraet greier seriebilder på opptil fem bilder i sekundet kontinuerlig i opptak med full oppløsning på 24,6 megapiksler.

Kameraet har et raskt ni-punkts autofokussystem som suppleres med 10 fokushjelpepunkter som skal assistere med følgefokus.

Steadyshot Inside

Sony a900 er også verdens første fullformatkamera med funksjonen Steadyshot Inside. Dette forbedrede optiske stabiliseringssystemet gir altså korreksjon på opptil fire eksponeringssteg med alle kompatible objektiver.

Sony understreker imidlertid at en automatisk beskjæringsfaktor trer i kraft når man benytter DT-objektiver, og at det i visse situasjoner ikke kan garanteres nøyaktig eksponering med slike objektiver.

Sony DT-objektiver er designet for å benyttes i kameraer med bildebrikke i vanlig APS-C-format og egner seg derfor ikke fullt så godt for fullformatkameraer som Sony a900 som optikk designet for bildebrikke i 24 x 36 mm-format, som altså er brikkestørrelsen i a900. Sony kaller denne optikken for a-optikk. A-en står her som i kameranavnet for Alpha.

For øvrig har det nye kameraet hdmi-utgang, og det er bygd i robust aluminium og magnesiumlegering, med god beskyttelse mot støv og fuktighet.

Kameralanseringen supplere med flere nye objektiver og en ny, kraftig blits, HVL-F58AM.

Sony Alpha 900 ventes å komme i salg i slutten av september, ifølge Sony.

Les om:

Foto/video