Sony HD-tv med innebygd Google TV

Sony HD-tv med innebygd Google TV

Sonys nye tv-er kan fremvise internettinnhold uten bruk av set-top boks.

Sony avduket sine nye fjernsynsapparater med innebygget Google TV-funksjonalitet ved en pressekonferanse i New York på tirsdag.

Tv-ene krever med andre ord ikke en ekstra set-top boks for å kunne tilby nettsurfing, applikasjoner og søkefunksjonalitet.

LES OGSÅ:

Slik er Google TV

De nye tv-ene fra Sony kommer i størrelser fra 24 til 46 tommer, og kan i likhet med Logitechs Google TV-boks Revue vise innhold fra kringkasting, internett og applikasjoner. Sony avduket også en Blu-ray-spiller med Google TV-funksjoner.

- Tv og internett, endelig sammen

På pressekonferansen argumenterte representanter fra Sony med at Google-drevne fjernsynsapparater markerer et banebrytende øyeblikk som vil forandre måten publikum ser på tv. Hva tekniske nyvinninger angår, "er dette en temmelig stor en", sa Mike Abary, sjefen for Sonys Home Division. Abary var rask til å poengtere at Sonys tv-er ville være de eneste Google-drevne tv-ene på markedet denne julen.

Tastaturet minner om en PS3-kontroll

Internett-tv-ene fra Sony leveres med et eget minitastatur, som i stor grad føles som en håndkontroll. Det har ikke bakgrunnsbelysning, men har i tillegg til tastaturknappene også to navigeringskontroller, en for navigering av nettsider og en for navigering når tv-en viser kringkastingsinnhold.

LES OGSÅ:

Toshiba med 3D uten briller

PC Worlds nyhetstjeneste skriver at minitastaturet veier lite og var enkelt og intuitivt å lære. Det føltes på mange måter som en håndkontroll til PS3, og ikke overraskende er flere designelementer hentet derfra, forklarte Abary.

Prisen for de nye tv-ene fra Sony er i USA 600 dollar (3600 kroner) for 24-tommeren, 800 dollar (4800 kroner) for 32-tommeren, 1000 dollar (6000 kroner) for 40-tommeren, og 1400 dollar (8500 kroner) for 46-tommeren.

LES OGSÅ:

Koble pc-en til tv-en, uten kabler

Vi venter i åndeløs spenning på at Google TV skal komme til Norge.

Foto/video