Sony øker Blu-ray-produksjonen

Sony øker Blu-ray-produksjonen

En av de dyreste komponentene i Playstation 3 er Blu-ray-spilleren, nå vil Sony ha ned prisen.

En av grunnene til at Playstation 3 ble såpass forsinket som den ble, var mangelen på blålaserdioder til det innebygde Blu-ray-drevet. Det er også Blu-ray som må ta store deler av skylden for den høye prisen Sony krever for PS3.

LES OGSÅ: Blu-ray tipper millionen

Nå lover Sony at de vil øke produksjonen av Blu-ray-dioder raskere enn tidligere planlagt, noe som forhåpentligvis vil føre til lavere pris for både PS3 og stasjonære Blu-ray-spillere.

Ifølge Semiconductor Today, har Sony Shiroishi Semiconductor nådd en månedlig produksjon på hele 1,7 millioner blålaserdioder, og gjør seg samtidig klare til å øke produksjonen til fem millioner dioder i måneden. Høyere produksjonsrate gir igjen lavere pris, noe som snart kan komme kundene til gode.

Burde gi lavere pris

- Spørsmålet er hvorvidt den totale produksjonskostnaden er under 449 dollar, noe som lar dem kutte prisen uten å tape penger. Jeg kan ikke svare på det, men jeg er i stand til å si at vi vil se et prisfall når produksjonskostnaden kommer lavere enn 449 dollar, sier analytiker Michael Pachter i Wedbush Morgan Securities til GameDaily Biz.

- Jeg gjetter at vi vil se et priskutt i løpet av dette året. Ikke minst tror jeg at lanseringen av Xbox 360 Elite gjør at Sony vil kutte prisene med 100 dollar, og så selge på at du kan få PS3 med Blu-ray for 20 dollar mer enn en Xbox 360 uten HD-spiller, fortsetter han.

Til tross for klager om høy pris, ikke minst satt opp mot prisen konkurrentene krever for sine nye konsoller, hevder Sony at implementeringen av Blu-ray i PS3 er det smarteste de noensinne har gjort.

Et eventuelt priskutt på 100 dollar i USA burde bety et kutt på rundt 1 000 kroner i Norge. I USA er anbefalt pris for PS3 rundt 600 dollar, i Norge koster konsollen rundt 6 000 kroner.

LES OGSÅ: Playstation-Kutaragi slutter i Sony

Les om:

Foto/video