Sonys første hd-kameraer med GPS

Sonys første hd-kameraer med GPS

Sony lanserer sine første hd-videokameraer med innebygd GPS.

Sony lanserer nå tre hd-videokameraer som er utstyrt med automatisk geotagging via GPS.

Sony HDR-XR520VE, HDR-XR500VE og HDR-XR200VE plasserer videoopptakene på et verdenskart, og lar brukeren enkelt finne tilbake ved hjelp av småbilder i kartet som man kan trykke på.

LES OGSÅ: Slik konverterer du video

De nye tilskuddene i Sonys Handycam-serie har ifølge Sony mye ny teknologi. Toppmodellene XR520VE/500VE kommer med den nye bildesensoren Exmor R CMOS.

Geotagging

Med Sonys nye GPS-videokameraer skal det være lett å se hvor opptakene er gjort.

Dette er første gang det kommer Sony Handycam-modeller utstyrt med automatisk geotagging.

De tre modellene HDR-XR520VE, HDR-XR500VE og HDR-XR200VE har en innebygget GPS-mottaker, som til enhver tid sporer brukerens posisjon. GPS-mottakeren fungerer over hele verden, så lenge man befinner seg innenfor en satellitts dekningsområde. Russland og Tyrkia dekkes ikke, opplyser Sony.

Video og stillbilder blir automatisk merket med informasjon om hvor brukeren er på sine reiser. Opptakene vises i kartindeksen på lcd-skjermen som små «kartnåler», og ved å trykke på småbildene på skjermen kan man velge et klipp fra kartet.

Ved hjelp av medfølgende Picture Motion Browser-programvare er det mulig å se hvor opptakene er blitt gjort online.

Ny sensor

Både XR520VE og XR500VE kommer med Sonys nye Exmor R CMOS-bildesensor. Lysfølsomheten øker til det dobbelte med denne nye bildesensoren sammenlignet med Sonys konvensjonelle modeller, ifølge produsenten. Dette betyr mindre støy i bildet og høy bildekvalitet selv når man filmer under dårlige lysforhold.

De to kameraene kommer også med Sonys nye G-optikk, som Sony hevder er av svært høy kvalitet og skreddersydd for den kraftige bildesensoren.

LES OGSÅ: Test: Proff-projektor for både data og video

Rask oppstart

Alle de nye Sony-modellene byr på Quick Start-up, som gjør at man kan åpne lcd-skjermen og gå fra standby til opptak på under ett sekund. Dette er tre ganger raskere enn tidligere modeller.

Nylanseringene kan også ta stillbilder med opptil 12 megapiksels oppløsning under opptak.

Smilefunksjonen Smile Shutter har tatt veien fra Cyber-shot, Sonys kompakte stillbilde-digitalkameraer, til hd-videokameraene.

De nye Handycam-modellene vil være tilgjengelig fra mars-april. Prisene er ikke klare ennå.

Les om:

Foto/video