ADOBE POST: Adobe har etter hvert lansert et stort antall apper. Den nyeste er Adobe Post – ikonet er i midten øverst.

ADOBE POST: Adobe har etter hvert lansert et stort antall apper. Den nyeste er Adobe Post – ikonet er i midten øverst.

Spennende Adobe-app for sosiale medier

Både til markedsføring og privat bruk er Adobe Post en nyttig app til kjapt å lage mer elegant innhold på sosiale medier.

PRØVEKJØRT: Adobe har nå lansert appen Adobe Post, som ved hjelp av designmaler, fargefiltre og typografiverktøy gjør det enkelt og raskt å lage slående og elegante innlegg på Facebook og andre sosiale medier.

Tanken bak appen er å gjøre det enkelt og raskt for travle mennesker å utforme innhold for sosiale medier uten å bli sittende i timevis og fikle med skrifttypevalg, kompliserte designverktøy og vanskelig fargemiksing.

I en digital verden der alle slåss om folks oppmerksomhet, er det om å gjøre å presentere budskapet sitt slik at det blir e skikkelig blikkfang. Adobe Post skal hjelpe til med dette.

Til markedsføring og privat bruk

Målgruppene omfatter ikke bare de millioner av oss privatpersoner som bruker Facebook til å oppdatere venner og kjente om hva vi holder på, men også bedrifter som bruker Facebook og andre sosiale medier til markedsføring.

I tillegg retter Adobe seg også til organisasjoner og foreninger som trenger et enkelt verktøy til å få frem sine budskap på en effektiv måte.

Gratisappen byr på en rekke ferdige designmaler som man for eksempel kan kombinere med sine egne digitale bilder. Adobe har brukt dyktige designere til å utvikle maler ferdig til bruk. Malene er samlet under det Adobe kaller inspirasjonsveggen – Inspiration Wall.

Etter inspirasjon fra bildebehandlingsmulighetene og fotofiltrene i Instagram har Adobe Post-appen en rekke designfiltre som på et øyeblikk endrer uttrykket i meldingen man designer. Her er stikkordet desginfiltre – Design Filters.

Tekstverktøyet i Adobe Post – kalt Magic Text – er ikke begrenset til bare å endre størrelsen på tekst man har lagt inn, men med ett enkelt klikk endrer man også typografi og form på teksten man legger inn over et bilde.

For dem som er opptatt av å finne farger som passer godt sammen for å gi et mest mulig effektivt blikkfang, har Adobe utviklet Auto Recolor. Funksjonen tar utgangspunkt i fargene i bakgrunnsbildet man har lagt inn og kommer deretter opp med et ganske stort antall forslag til fargekombinasjoner som appen automatisk tranformerer inn i bildet.

PROMOTERING: En litt tekstrik promo for en artikkel hos Macworld.no.
PROMOTERING: En litt tekstrik promo for en artikkel hos Macworld.no.

Er man i beit for bilder, har for øvrig Adobe stilt til rådighet over en halv million bilder til fri anvendelse. Til bildebasen er det knyttet et søkesystem som gjør det mulig å søke på en rekke sjangere.

Effektivt salgsverktøy

I dag er det ikke uvanlig at bedrifter ansetter markedsrådgivere for sosiale medier og bruker Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest og andre sosiale medier i tillegg til SMS og epost til å promotere sine produkter. Ikke minst gjelder dette i bedrifter som driver med salg og markedsføring. Ifølge Adobe har mange savnet et verktøy som gjør det enklere å få ut kjappe og spontane meldinger til kundene sine i tillegg til den tradisjonelle, planlagte og mer tidkrevende markedsføringen som utføres.

Dette er noe av tanken bak Adobe Post – og en kjapp prøvetur med appen tyder på at Adobe har rett i sine påstander om at dette er et raskt verktøy for effektiv markedsføring og at det i tillegg er kan gjøre det morsommere å utforme sine private Facebook-innlegg.

Test: Promo-innlegg på Facebook

Jeg prøvde appen til å lage en promotering av en artikkel hos macworld.no på Macworlds Facebook-side.

Først hentet jeg inn oppslagsbildet i artikkelen. Så dobbeltklikket jeg på dummyteksten som lå over bildet og skrev min egen reklametekst om artikkelen. Deretter hentet jeg opp det store utvalget med designmaler som flyttet teksten rundt i forskjellige plasseringer – blant annet som en plakat midt i bildet, liggende på skrå tvers over bildet eller diskret plassert i et hjørne og så videre.

500.000: Adobe tilbyr over en halv million sjangerbilder til fri benyttelse.
500.000: Adobe tilbyr over en halv million sjangerbilder til fri benyttelse.

Deretter eksperimenterte jeg med noen endrede fargesammensetninger, blant annet noen som gjorde det mulig å gjøre om bildet til en ensfarget bakgrunnsillustrasjon der teksten ble mer fremtredende.

Mulighetene er mange og alle endringer skjer med bare et tapp med fingeren på mobil- eller nettbrett-skjermen. På hver enkelt fargekombinasjon kan man klikke flere ganger på det samme ikonet og se at fargesammensetningen endrer seg – forgrunns- og bakgrunnsfargene bytter plass og så videre.

Man kan ha flere tekstfelt på et bildet, og plassholderne for tekst kan flyttes rundt i bildet, så man er ikke låst til de malene man benytter.

Da jeg syntes mitt lille promo-innlegg så greit ut, var det bare å trykke på Share-knappen for å sende innlegget til Facebook, Notater, Meldinger, epost, Twitter, Instagram, Icloud-bildedeling, Microsoft Onenote og flere andre steder. Innlegget kan også lagres som bildefil, lagres i Dropbox og andre steder.

Vi kommer til å eksperimentere mer mer Adobe Post etter hvert, men førsteinntrykket er at dette er en av de nyttigste tilleggsappene for alle som – privat eller som jobb – har behov for å kommunisere via sosiale medier.

Adobe Post finnes foreløpig bare for IOS-plattformen.

Mer informasjon og link til nedlasting her.

Foto/video