Spennende fotomesse

Spennende fotomesse

Fotomesse med fotobok-kafé, sensorrens, bildeutstilling og hete kameranyheter.

LILLESTRØM: Den første dagen på Fotomessen 2012 hos Norges Varemesse på Lillestrøm lover godt for alle som har tenkt seg en tur innom i løpet av helgen.

Canon på nyhetstoppen

Messens ubestridt største nyhet var semiproff-speilrefleksen Canon EOS 5D Mark III, som Canon valgte å kjøre global lansering på samme dag som messen startet. (Les artikkelen vår om det nye kameraet her. )

Lanseringstidspunktet og messestarten var et helt tilfeldig sammentreff, naturligvis, men Canon Norge fikk maksimalt utbytte av det.

Det var sterkt hemmelighetskremmeri rundt standen under riggingen dagen før, noe som pirret konkurrentenes nysgjerrighet for hva Canon ville vise, etterfulgt av kø av fotoentusiaster og proffer som ville se og ta på kameraet da messen åpnet.

Og de norske Canon-folkene hadde ingen tro på undertegnedes teori om at lanseringstidspunktet skyldtes at Canons internasjonale sjefer hadde blandet sammen Lillestrøm med den akkurat nå sterkt mediefokuserte byen Lilyhammer.

Utstillere som har vært med på denne fotomessen siden den startet i 2010, sa til PC World at de forventet et besøk på rundt 30 000 personer innen messedørene stenger på søndag kveld.

Spenstig seminarprogram

Vi anbefaler at de som har tenkt seg på messen, tar en titt på seminarprogrammet. På to scener vil det fra fredag til søndag bli avholdt over 50 seminarer, noen med fokus på kamerateknologi, andre dreier seg mer om fotografering og bilder. Blant foredragsholderne finner vi en rekke kjente navn fra fotoverdenen.

Blant de nye innslagene er en 180 kvadratmeter stor bokkafé i regi av Fotomessen og PUG. Forkortelsen står for Pop Up Gallery, og personene bak PUG arrangerer utstillinger og events der samtidsfotografi er i fokus.

På bokkaféen tilbyr forlaget BookWorld et stort utvalg fotobøker. (For ordens skyld: forlaget er eid av IDG Magazines Norge, som også utgir blant annet PC World Norge.)

I alt er det om lag 55 utstillere på messen på Lillestrøm. Hos flere av de sentrale kamera-leverandørene kan de besøkende levere inn speilreflekskameraet sitt til sensorrens, og allerede fredag formiddag var det lange køer utenfor «rensebodene» hos blant andre Nikon og Canon.

Vegg-i-vegg med Fotomessen går Reiseliv 2012 i en annen del av Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm.

Åpningstider for messen er fredag 2. mars klokka 11-19, lørdag 3. mars klokka 10-18 og søndag 4. mars klokka 10-17.

Les om:

Foto/video