Spotify i alle rom

Spotify i alle rom

Logitechs Squeezebox-spillere har fått offisiell støtte for streamingtjenesten Spotify. Vi har prøvd løsningen.

Squeezebox er Logitechs serie musikkspillere som er lagd for å spille digital lyd via det trådløse hjemmenettverket.

Ved å sette oppe ulike Squeezebox-enheter rundt i huset kan du spille av musikk som du har lagret på ulike pc-er og eksterne harddisker. I tillegg kan Squeezebox-enhetene benytte en rekke nettjenester, som nettradio, Facebook, og Last.fm.

I fjor høst slapp den norske musikkstreamingtjenesten WiMP en app for Logitechs musikkspillere - en kjekk kombinasjon som gjør det enkelt å spille av musikk uten å måtte gå via pc-en. Nå kan også Spotify-brukere gjøre det samme. Denne uken ble den offisielle Spotify-appen for Squeezebox lansert.

Det har riktignok vært mulig å bruke Spotify på Squeezebox en stund allerede, men da via en uoffisiell innstikksmodul lagd av en bruker kalt Triode. Les vår omtale av denne her.

Kombinasjonen Squeezebox og Spotify gir deg tilgang til et enormt musikkbibliotek med over ti millioner sanger, samt dine egne Spotify-spillelister. Det er imidlertid ikke helt fritt frem å ta løsningen i bruk. Du er nødt til å ha en Squeezebox Touch eller Radio, samt et Spotify Premium-abonnement til 99 kroner i måneden. Sistnevnte er vel verdt pengene, spør du oss - betalabonnementet gir fordeler som offline- og mobiltilgang, lyd med cd-kvalitet (320 kbps) samt eksklusivt musikkinnhold.

Installasjon av Spotify-appen går kjapt og enkelt. Hvis du allerede har en Squeezebox vil du få spørsmål om du ønsker å oppgradere til Squeezebox Server 7.5.3. Oppgraderingen skjer automatisk, og når den er ferdig vil du finne Spotify i ”Tjenesteliste” under ”Musikk etter ønske”. Når du har installert og logget deg inn med din Spotify-bruker, finner du streamingtjenesten under "Mine tjenester".

Noen velger Spotify fremfor WiMP eller omvendt på grunn av brukergrensesnittet. På Squeezebox spiller det ingen rolle; bruks- og utseendemessig er det så å si likt. Det er lett å søke opp musikk, men det er mest tidsbesparende å bruke dine forhåndslagde spillelister. WiMPs grensesnitt er muligens ørlite bedre organisert, ettersom den norske tjenesten har plassert spillelister, favoritter og redaksjonelt innhold i egne undermenyer, mens Spotify har valgt å legge alle spillelistene rett i hovedmenyen. Spotifys opplisting av nye utgivelser har et stort forbedringspotensiale akkurat som i pc-versjonen av tjenesten, men de får pluss i boka for å liste opp de mest populære låtene akkurat nå.

Selve musikkavspillingen virker både rask og stabil. Det er kjekt at albumcovere vises, både i spillelister og når enkeltlåter spilles av. Spotify streamer lyd i 320 kbps, så det er ingenting å utsette på lydkvaliteten, verken på Squeezebox Touch eller Radio. Wimp streamer i 256 kbps, men de færreste vil høre forskjell i kvaliteten mellom de to.

I flere rom

Med Logitechs Squeezebox-løsninger kan du spille av musikk i flere rom. Spillerne kan altså kobles sammen, slik at du kan ha en Squeezebox Touch i stua som er koblet opp mot hjemmestereoen og en Squeezebox Radio på kjøkkenet eller ute på verandaen (en deilig sommerkveld). Med både Spotify og WiMP fungerer dette utrolig bra. Det er imidlertid ikke mulig å spille musikk fra Spotify på både Squeezebox-spillerne og datamaskinen/mobiltelefonen samtidig. Både Spotify og WiMP har en begrensning på én lydstrøm per konto – men dette gjelder som nevnt ikke om du bare benytter Squeezebox som multiromsløsning.

Det er bare Squeezebox Touch og Radio som fungerer med Spotify-appen. For andre og eldre modeller må du bruke Squeezebox-serverprogrammet via datamaskinen eller nettverksdisken din for å kunne høre på Spotify-musikk. Les mer om hvordan du installerer løsningen her.

Logitechs Squeezebox-spillere koster fra 1700 til 2800 kroner. Squeezebox Touch koster 2799 kroner, mens Squeezebox Radio ligger på rundt 1700 kroner.

Les om:

Foto/video