Spotify åpner for iPod-synkronisering

Spotify åpner for iPod-synkronisering

Utfordrer Apple med funksjoner iTunes mangler.

Spotify utfordrer iTunes med en ny versjon av klientprogrammet som gjør det mulig å synkronisere iPod direkte i Spotify, i stedet for iTunes.

Dessuten lanserer selskapet en musikktjeneste som også lar deg kjøpe musikk direkte fra programmet.

Den nye versjonen av klientprogrammet for Spotify kommer til å bli sluppet i løpet av de kommende dagene, skriver PC Worlds svenske søstertidsskrift PC för Alla.

LES OGSÅ:

Slutt på ubegrenset gratis Spotify

Gjør iTunes overflødig

Klientprogrammet har støtte for iPod Classic, iPod nano og iPod shuffle. Når noen av disse mp3-spillerne kobles til datamaskinen, kommer Spotify til å håndtere de som en ekstern mediespiller likt iTunes. Deretter kan man synkronisere spillelister og musikk direkte i programmet.

Med det nye klientprogrammet kommer det til å bli mulig å importere alle dine eksisterende mp3-låter som man har i iTunes eller på harddisken, ifølge PC för Alla.

For brukere av iPhone, iPod touch eller Android kommer det også til å bli mulig å kunne synkronisere låtene trådløst mellom datamaskinen og telefon/musikkspiller. Når man starter Spotifys app på telefonen, vises den som en enhet i klientprogrammet på datamaskinen, og man kan deretter velge hvilke spillelister som skal synkroniseres med telefonen.

En annen nyhet er at brukere av gratisversjonen nå kan bruke de mobile appene for Spotify. Det er fortsatt ikke mulig å streame musikk i gratisversjonen, men man vil kunne synkronisere mp3-låter mellom datamaskinen og mobiltelefonen trådløst. En funksjon som fortsatt savnes i iTunes.

- Fra og med i dag er Spotify den eneste musikkspilleren du egentlig behøver. Våre brukere vil ikke måtte veksle mellom ulike musikkspillere, og de vil ha muligheten til å ta med sine spillelister hvor enn de befinner seg, og på en rekke ulike plattformer. Nå har vi gjort det mulig, sier Spotify-sjef Daniel Ek.

LES OGSÅ:

Amazon med ny musikktjeneste

Innebygd musikkbutikk

Hvis du ikke eier låtene på spillelistene dine, kan du for øvrig nå kjøpe dem via Spotifys nye musikkbutikk. Prisene på låtene kommer til å bli fra seks kroner per låt avhengig av hvor mange du kjøper.

Spotifys nedlastingspriser

10 spor

15 spor

40 spor

100 spor

Pris

99 kroner

129 kroner

299 kroner

599 kroner

Pris per låt

9,90 kroner

8,60 kroner

7,48 kroner

5,99 kroner

Det har lenge vært mulig å kjøpe Spotify-musikk, men da via eksterne tjenester.

Les mer her.

Foto/video