Spotify blir mer personlig

Spotify blir mer personlig

Spotify kom i dag med sin nyeste og største oppdatering. Målet er å gjøre Spotify-opplevelsen mer personlig.

En rekke nye funksjoner vil gjøre det mulig for Spotify-brukere å oppdage ny musikk på tvers av desktop, mobil og i nye nettavspillingsplattformer. Det å oppdage musikk blir fra i dag en helt ny del av Spotify. Musikk-tjenesten sier de håper på å bringe artister og fans nærmere hverandre.

- Brukerne sier at de ikke vet hva de skal høre på, og artistene forteller oss at de vil komme i tettere kontakt med fansen. Så vi har laget en ny og personlig måte å finne bra musikk på, sier Daniel Ek, CEO og grunnlegger av Spotify, i en pressemelding.

Follow-funksjon

Follow-funksjonen er en av de nye funksjonene i oppdateringen. Benytter du deg av denne kan du få musikkanbefalinger fra de du stoler mest på, enten det er venner, artister, inspirasjonskilder osv. Alt du trenger å gjøre er å trykke på Follow-knappen til de du vil følge.

Spotify har også temaet opp med en rekke kjendiser, artister og medier fra hele verden, slik at disse også kan dele musikken sin med deg på en helt annen måte enn tidligere. Noen av disse er : Metallica, David Guetta, Bruno Mars, Dagbladet, NRK P3, Barack Obama, Justin Bieber, Vinni, Sirkus Eliassen, Madcon, Paul McCartney, Katy Perry, Donkeyboy, Spirit, og Metal Hammer.

Finner musikken for deg

Discover-funksjonen er også en ny funksjon. Denne hjelper deg finne den rette musikken for deg. Kombinert med teknologien og sosialt verktøy fra med innhold fra Pitchfork, Songkick og Tunigo, vil Spotify’s Disvover-feed hele tden søke etter mest mulig relevant innhold for hver enkelt bruker. Denne feeden vil inneholde nye later og album fra artister du følger, all musikken som er delt av de du følger og smarte anbefalinger basert på hver enkelts lyttehistorikk, inkludert musikk, anmeldelser og konserter.

Mobilvarsling

En annen nyhet i oppgraderingen gir deg beskjed på mobilen så fort artister du følger kommer med ny musikk på musikk-tjenesten.

En rekke andre funksjoner og nyheter er også tilgjengelig i den nye oppdateringen.

- Vår musikkinspirasjon er like individuell som vi selv er, kanskje vil du oppdage nye sanger eller artister gjennom å lese anmeldelser, høre på radio, eller dele med venner. Kanskje går du ofte på konsert, elsker å lage spillelister, eller vil vite hva folk du bryr deg om er opptatt av. Spotify bringer alt dette sammen avslutter Daniel Ek.

Les om:

Foto/video