Spotify ikke bekymret for Wimp

Spotify ikke bekymret for Wimp

Europasjefen i Spotify sier piratene er den største konkurrenten.

Du har sikkert hørt stemmen hans før, stemmen til Spotifys europasjef Jonathan Forster. Det er han som har avbrutt mang en fest med oppfordring om å oppgradere til Spotify Premium.

Stridens kjerne er om du vil ha Gratis-Spotify og få reklameavbrudd eller om du vil betale 99 kroner i måneden og slippe reklamer samt ha muligheten til å nyte musikken over mobil, både online og offline.

Ifølge Forster har mange nordmenn fulgt hans oppfordring om Premium-oppgradering.

- Norge er et godt marked for oss, sier Forster med beinhard britisk aksent og klokkeren stemme.

La oss forresten droppe formaliteten og kalle ham Jonathan, ettersom det er det folk kjenner han som.

- På premiumsiden er konverteringsraten god sammenlignet med andre markeder vi er i. Nordmenn er komfortable med å betale 99 kroner i måneden. Mens det i Spania sees på som litt dyrt, samt at folk er litt mer skeptiske til å betale på nett, sier Jonathan.

Europasjefen presiserer at det ikke er noe mål i seg selv å skvise alle over i Premium. Det hadde sikkert vært optimalt, men ikke realistisk. Det må en balanse til. Det skal finnes gode grunner til å oppgradere til Premium, men samtidig skal ikke folk droppe ut av gratistjenesten fordi tilbudet er for dårlig.

- Vår største konkurrent er dem som piratkopierer. Forretningsmålet er at vi vil at så mange som mulig skal bruke Spotify og like det. Det er galskap å ha folk som piratkopierer musikk, mener Jonathan.

Kamp mot pirater

Derfor har de også, som eneste aktør, en reklamemodell. Kundene på reklamemodellen kan potensielt la seg overtale til å oppgradere til Premium, og kunne piratkopiert musikk om det ikke var for gratisalternativet, ifølge Jonathan. Men han mener enkelte i platebransjen sliter med å forstå akkurat dette.

- Enkelte plateselskaper kommer med forespørsler om å bare være i betalingskatalogen, men det må vi si nei til. Da blir tilbudet mye dårligere i gratiskatalogen, og vi mister reklamebrukere, brukere som kanskje går tilbake til piratkopiering, sier europasjefen.

Han peker på at gratisbrukere som faller fra neppe vil løpe til platebutikken for å kjøpe cd-er.

- Samtidig som det er bra å ha en voksende Premium-tjeneste, kan det hende en får mer inntekter av også å ha en god gratistjeneste. Håpet er at reklametjenesten kan bli like stor som reklamemarkedet for radio, sier Jonathan, som legger til at det naturligvis også gjøres store løft for å gjøre Premium-tjenesten mest mulig attraktiv.

Det er derfor det nå for eksempel er mulig å høre Spotify fra mobiltelefon, både nye sanger online og sanger du allerede har hørt på som har blitt lagret, når du er offline.

- Vi har et team som jobber spesifikt med tanker om hvordan man kan gjøre Premium-tjensten bedre. For eksempel spesialhendelser og innhold, samt bedre lydkvalitet.

Ikke bekymret for Wimp

Konseptet de har lansert er i bunn og grunn ikke noe hokus-pokus. Alle liker musikk. Og folk liker å ha musikk tilgjengelig der de er, gjerne via internett, som er noe av grunnen til at folk har piratkopiert.

- Som alle andre internettbedrifter, gjorde vi noe nytt fordi vi så en mulighet. Vi hadde følelsen av at de fleste drev med litt piratkopiering og så en massiv mulighet til å gjøre noe ingen har gjort før, sier Jonathan.

Men nå har konkurrentene kastet seg på. Norske Wimp, for å ta et eksempel. Ryktene sier også at giganten Apple jobber med en slik løsning. Og folkene bak Skype, også svensker, har lansert tjenesten Rdio i USA. Men Jonathan er ikke bekymret av den grunn.

- Det er bra med konkurranse. Generelt sett er markedet meget stort, og at du får konkurrenter betyr at du har gjort noe riktig. Samtidig gjør vi det vi kan for å ligge i tet ved å skape det beste mulige teknologiske produktet, sier han.

- Så norske Wimp skremmer ikke?

- Jeg er sikker på at det er masse plass i det norske markedet, svarer europasjefen, som ikke ønsker å gå ut med hvor mange brukere de har i Norge.

- Vi er ikke opphengt i konkurrenter i det hele tatt. Vi er glad for vår kurs og fokuserer mye mer på hva brukere og partnere vil at vi skal gjøre.

Plateselskapene er mer skeptiske, Spotify satser over alt og hvordan det er å være C-kjendisen Jonathan. Les mer på neste side!

Les om:

Foto/video