Spotify-musikk i Facebook?

Spotify-musikk i Facebook?

Spotify skal gjøre det mulig å høre musikk med venner på Facebook.

Facebook har inngått et samarbeid med Spotify om en musikkstreaming-tjeneste som skal lanseres om bare to uker, sier ikke navngitte kilder som skal være kjent med avtalen til den anerkjente avisen Forbes.

Sosial lytting

Tjenesten vil blant annet gjøre det mulig for brukere å sette opp ”lytterom”, der Facebook-venner kan danne grupper og lytte til den samme musikken samtidig og diskutere det de hører på.

Etter hvert vil det komme et Spotify-ikon på venstre siden av nyhetsfeeden på Facebook som blir synlig som standard for alle brukere av det sosiale nettverket i land hvor Spotify er tilgjengelig.

Det er foreløpig ikke avklart om tjenesten skal hete ”Facebook Music” eller ”Spotify on Facebook”.

Forbes skriver at ingen penger skifter hender i forbindelse med samarbeidet, men at fordelene for begge selskaper er åpenbar: Facebook får en musikkstreamingtjeneste slik de har ønsket seg i årevis, mens Spotify vil nå ut til millioner av nye brukere.

Alt på et sosialt brett

Facebooks partnerskap med Spotify indikerer hvordan Facebook jobber for å integrere flest mulig tjenester innenfor rammene av det sosiale nettverket, slik at brukerne ikke behøver å gå andre steder for å finne innhold.

I fjor begynte for eksempel filmselskapet Warner Bros å tilby filmleie direkte på Facebook, men dette er dessverre ikke tilgjengelig utenfor USA.

Spotify er allerede ganske tett integrert med Facebook, slik at det blant annet er mulig å dele spillelister og se hva venner lytter til. Den nye tjenesten på Facebook-plattformen skal få lignende sosiale funksjoner.

Foto/video