Spotify på flere plattformer

Spotify på flere plattformer

I går kom Spotify for Iphone og Android. Men Spotify gir seg ikke med det.

Android og Iphone kan nå kjøre Spotify. Ifølge produktutviklingssjef Gustav Söderström er dette bare starten. Symbian er neste prioritet, bekrefter han overfor It24.se.

- Neste skritt er å nå enda flere telefoner. Verden er mye større enn Iphone og Androd, elv om de naturligvis er kjempebra plattformer, sier han.

Nå med Offline-moduse

Spotify har store forhåpninger til hele mobilplattformen.

- Vi håper at mange eksisterende premium-brukere blir fornøyde med det ehr. Og naturligvis også at mange som vurderer å bli premium-brukere nå tar steget og virkelig blir det. For at Spotify skal bli virkelig fremgangsprik er en mobilklient helt avgjørende. På sikt tror jeg ikke vi kunne klart oss uten denne tjenesten, sier Söderström.

En av de mest etterlengtede funksjonene, er klientens offline-modus. Den skal kunne spare musikk i telefonen og spille videre der det ikke er mobildekning. Det er derfor tjenesten ikke finnes tilgjengelig for gratisbrukerne.

- En reklamefinansiert tjeneste hadde alltid behøvd å være oppkoblet så vi kan strømme reklamesnutter til telefonen. Da hadde det aldri fungert med offline-modus, sier han.

Utfordring

En av de store utfordringene til Spotify er nettopp det å utvikle for mange plattformer. Det blir fort dyrt å kode om gang på gang for forskjellige plattformer.

- Vi har ikke samme ressurser som Microsoft eller Nokia. Å holde gjennomgående høy kvalitet på mange operativsystem på likt er meget tøft. Vi har jobbet mye med en modell der vi deler så mye kode vi kan mellom de ulike plattformene, sier Söderström.

Les om:

Foto/video