Spotify på TV-en

Spotify på TV-en

Western Digital gir støtte for Spotify på ny - og gammel - mediespiller.

Spotify står øverst på listen over nyheter ved Western Digitals lansering av nye WD TV Live - en mediespiller som kan kobles til tv-en, og som kan benyttes til å spille av film, bilder og musikk fra både nettjenester og lokale kilder. Nettjenester som støttes er blant annet Netflix, Hulu Plus, Facebook og Youtube. Netflix og Hulu må riktignok norske brukere se langt etter foreløpig - om man ikke går i gang med VPN-løsninger og mer til slik at man framstår som en amerikansk bruker.

For avspilling av filer er det støtte for omtrent alle aktuelle formater, inkludert mp3, DivX/Xvid og x264/MKV.

LES OGSÅ:

TEST: Sonos Play:5 - trådløs lyd med stil

Tidligere har man sett støtte for Spotify på spillere fra Logitech og Sonos. Dette er imidlertid enheter som ikke har støtte for avspilling av video i tillegg, og styres gjennom en liten skjerm på enheten. Hvordan Western Digitals løsning er implementert, vet vi foreløpig lite om, men regner med å få teste dette raskt. Bruk av tv-en her skulle i teorien gi en mer fullvendig brukeropplevelse av Spotify. Western Digitals mediespillere er også slik at man kan koble til tastatur via usb. Det finnes en rekke minitastaturer på markedet som omtrent er i fjernkontrollstørrelse og som kan være velegnet for denne typen enheter.

Mens tidligere utgaver av WD TV Live kun har hatt støtte for kablet nettverk, har den nye modellen fått støtte for trådløst nettverk. Det er støtte for Full HD-oppløsning og enheten kobles til tv-en via HDMI.

I tillegg til WD TV Live vil Wesern Digital komme med en programvareoppdatering for WD TV Live Hub. Dette er en enhet som har vært på markedet i bortimot et år, og som vi fra før har gode erfaringer med. WD TV Live Hub har noe mer avansert funksjonalitet enn WD TV Live på enkelte områder, og har dessuten en intern harddisk på 1 terabyte. For begge modellene kan eksterne harddisker og lignende kobles til via usb. Mediefiler kan også hentes fra NAS på lokalnettverket.

LES OGSÅ:

TEST: WD TV Live Hub - Godbit til tv-benken

I teorien skal også mediespillere som er lansert og som er basert på Android, kunne benyttes til Spotify via tv-en. Nylig lanserte A.C. Ryan sin Veolo-modell .

Det er ikke oppgitt norsk pris for WD TV Live. Prisen i USA er oppgitt til 100 dollar, og vi vil da estimere prisen til 7-800 kroner. Den mer avanserte WD TV Live Hub-spilleren koster per i dag cirka 1 300 koner på det norske markedet, og inkluderer da 1 terabyte intern harddisk. Bruk av Spotify krever Spotify Premium-abonnement, hvilket koster 99 kroner måneden. Man få da ubegrenset spilletid og mulighet for å spille av musikk på en rekke typer mobiltelefoner, samt ha spillelister lagret lokalt på pc eller mobiltelefon for avspilling uten Internett-tilgang.

Les om:

Foto/video