Spotify satser på apper

Spotify satser på apper

Mediegiganter verden over lager tilleggsprogrammer til den svenske musikkløsningen.

Det var Apple-tilstander i New York går. Om ikke i oppmerksomhet, så i hvert fall i måten å bygge hype på.

For svenske Spotify hadde virkelig slått på stortromma før gårsdagens pressekonferanse. Med spekulasjoner i forkant, live-overføring for pressen, og massevis av liveblogger på teknologi- og musikkwebsteder verden over, lå alt til rette for bulder og brak fra den svenske musikksuksessen.

- Vi tenkte lenge og hardt på hva det neste skrittet for musikk skulle være, fortalte Daniel Ek fra scenen på det, etter videoen å dømme, godt besøkte lokalet.

Og det neste store skrittet er altså apper. I første omgang har svenskene gjort avtaler med tolv internasjonale programtilbydere, blant annet Billboard, The Guardian, Last.fm, Pitchfork og Rolling Stone. De skal tilby innholdstjenester, som skal hjelpe folk å finne musikk, men også tilby tilleggsfunksjoner som kan gjøre Spotify bedre. Blant annet skal TuneWiki tilby tekster til musikken mens du hører på den.

Det skal også komme lokale tilleggsprogrammer - foreløpig har Norge, Sverige og Danmark leverandører på plass. Dagbladet og musikkbladet Gaffa skal ha tjenester på plass om kort tid.

Musikk som vann

Selv om de siste spekulasjonene stort sett gikk i retning av verktøysett, tilleggsprogrammer og apper, så var det i all hovedsak positive tilbakemeldinger fra teknologiverdenen på gårsdagens nyheter.

- Vi vil at musikk skal være som vann. Det skal være tilgjengelig over alt, som en strøm, sier Spotify-sjefen Daniel Ek.

Og hvem skal lage dem? Vel, Ek svarer selv.

- De beste og de smarteste.

Se video

Hvis du vil se hele pressekonferansen kan du gå her, og bruke passordet l0vemus1c. Hvis du vil prøve den nyeste versjonen av Spotify med apper, kan du gå her.

Men en liten video fra Spotify som presenterer konseptet kan du se her:

Les om:

Foto/video