Spotify vokser og vurderer video

Spotify vokser og vurderer video

Betalende brukere av Spotify har økt til 2,5 millioner siste halvår. Nå står kanskje videotilbud for tur.

I et blogginnlegg melder Spotify at de nå har 2,5 millioner betalende kunder. Dette er opp fra én million betalende i mars i år. I tillegg kommer ti millioner gratisbrukere.

I mai innførte Spotify en serie med restriksjoner i sin gratistjeneste for å få pisket flere til å velge betal-løsningene. Det siste halve året er denne modellen justert, og selskapet har åpnet direktestøtte for tjenesten i flere land. Det kan virke som denne strategien har vært riktig så vellykket.

Les mer: Slutt på ubegrenset gratis Spotify

Vokser i folk og land

De nyeste landene tjenesten er lansert i, er Østerrike, Belgia og Sveits. De neste landene som skal stå for tur er Tyskland, Australia, New Zealand, Singapore og Hong Kong SAR.

De ferskeste spekulasjonene nå er at selskapet vurderer å introdusere en Spotify-tjeneste som inkluderer video/film. I neste uke er det tillyst en større internasjonal pressekonferanse i New York, hvor dette kan være svaret på «en ny retning for tjenesten ».

Sterkere konkurranse

Spotify opplever at deres modell for å tjene penger på å strømme musikk også vekker konkurrentene. De siste ukene har Google og Nokia begge kommet med nye musikktjenester. Apple har startet med å tilby nye muligheter for strømmetjenester fra sin nettskyvariant Icloud.

Les mer: Spotify krever Facebook-konto

De mer avdempete forventer at lanseringen i USA handler om å lansere en Spotify-app for nettbrettet til Apple. En annen forventning er at Spotify starter opp en mp3-butikk lik den de allerede har i Europa.

Foto/video