Starter priskrig på dataroaming

Starter priskrig på dataroaming

Teliasonera setter prisene kraftig ned på internasjonal overføring av data på mobilen.

Det svenske telekonsernet Teliasonera angriper de høye prisene på internasjonal dataroaming. Ifølge selskapet vil kundene få mellom 50 og 70 prosent lavere regninger med de nye tilbudene.

Prisene på mobil datatrafikk som epost, internett, musikk, bilder og video er ikke regulert, og fremdeles skyhøye. Roaming er overføring av tale eller data fra et nettverket til den ene leverandøren til en annen. I overgangen økes prisen ytterlige, fordi teleoperatørene sender hverandre saftige fakturaer for å bruke hverandre nett.

Men Teliasoneras nye pakke kan være et tegn på at teleselskapene innser at kundene ønsker billigere datatrafikk. Selskapets nye Euroconnect vil senke prisene "dramatisk", ifølge en pressemelding, og vil være tilgjenglig i en god del europeiske land.

Priskuttet er resultat av forhandlinger Teliasonera har hatt med en rekke andre europeiske operatører.

- Vårt mål er å skape et europeisk tilbud for dataoverføring, og vi vil fortsette å sette ned prisene etter fortløpende samtaler med andre operatører, sier Kenneth Karlberg i TeliaSonera.

Mobile tjenester

Selskapet ønsker med lavere priser å øke bruk av datatjenester på mobiltelefonen. Ifølge selskapet er det viktig for kundene å vite hva kostnadene er på bruk av tjenester på mobil. Selskapet ser blant annen en maksimumpris per dag for overføring av innhold som en løsning for å gjøre kundene tryggere på bruk av mobiltjenester.

Mange har påpekt at de uoversiktlige og høye prisene på datatrafikk er et av de største problemer for utvikling av nye tjenester for mobilt innhold.

- Vi støtter lavere priser og mer forutsigbarhet på kostnadene for å tydeliggjøre dette for kundene, sier Karlberg.

Foto/video