Stille HD DVD-spiller fra Asus

Stille HD DVD-spiller fra Asus

Asus har lansert en stillegående HD DVD-spiller for stasjonære pc-er.

Ønsker man muligheten til å spille av HD DVD-filmer på pc-en trenger det ikke lengre å være så dyrt. Toshiba SD-H802A koster nå under 800 kroner hos flere nettbutikker og kan lese HD DVD, cd og dvd.

Fordelen med Asus' nye HR-0205T, som har en veiledende pris på cirka 1 200 kroner, er at støynivået skal være svært lavt. Ifølge spesifikasjonene er støynivået 21dB, hvilket i teorien skulle gjøre det vanskelig å høre spilleren når den leser. Vi har en mistanke om at denne verdien gjelder kun for avspilling av film, hvilket betyr lavere rotasjonshastigheter enn ved lesing av plater med data i høyere hastigheter.

LES OGSÅ: Billig HD DVD-spiller for pc

ASUS HR-0205T er oppgitt med 2,4x lesehastighet for HD DVD. Dette kan høres veldig lite ut sammenlignet med cd og dvd, men hastighetsreferansene er ikke sammenlignbare. Mens 1x dvd er 1,38 MB/sek og 1x cd er 150 kB/sek er 1x HD DVD 4,57 MB/sek. Asus oppgir videre hastigheten for lesing av brente dvd-er til 5x og dvd-rom og cd-plater i opptil 15x.

Spilleren har i utgangspunktet Parallel ATA-grensesnitt, men ifølge spesifikasjonene kan en medfølgende adapter benyttes for å koble spilleren til Serial ATA. I dag er det enkelte stasjonære pc-er som leveres uten Parallel ATA-støtte, hvilket gjør dette til en nødvendighet. Spilleren leveres ifølge pressemeldingen også med programvare for HD DVD-avspilling.

Husk at man for HD DVD-avspilling på pc i utgangspunktet trenger støtte for HDCP for grafikkort, operativsystem og framvisningskilde (for eksempel lcd-tv, skjerm). Det finnes imidlertid løsninger som gjør at man skal kunne komme rundt denne kopibeskyttelsessperren - for eksempel med AnyDVD HD. Om denne løsningen vil fortsette å fungere over lengre tid og med alle filmer er strengt tatt ennå uvist.

Prisen på 1 200 kroner virker i utgangspunktet litt høy sammenlignet med Toshibas enhet, som riktignok leveres uten programvaren og har litt høyere støynivå skulle vi tro. Ønsker man man Blu-ray-støtte i stedet for HD DVD kan Pioneers BDC-202 være et alternativ. I tillegg til å lese Blu-ray kan denne også brenne cd og dvd. Prisen er cirka 1 500 kroner inklusive mva. på det norske markedet. Asus har også lansert Bly-ray-spiller, men vi har ikke sett denne tilgjengelig på det norske markedet ennå.

Mer informasjon: www.asus.no

LES OGSÅ: Guide: En pc for stua

Les om:

Foto/video